Trivselklubben

Såg en dokumentär om Moutain Dew, samma företag som tillverkar Pepsi. Superbilligt i USA. Man fick följa några människor som blivit fullständigt beroende av det. De drack det istället för vatten, gav det i nappflaska till småbarnen. Deras tänder ruttnade och föll av.

Antagligen drack hon stora mängder under kort tid. Så hon slog ut natrium-kalium balansen, livsfarligt, kan göras med vanligt vatten också. Tror inte hon dog av pepsin i sig. Hon var ganska ung och åt nog normalt i övrigt. Men naturligtvis var rubriken i stil med “Kvinna dog av Coca Cola!” :slightly_smiling_face:

1 gillning

Det har tagit mig många veckor av velande. Tusen saker jag velat och tänkt att jag ska göra i sommar. Men jag har backat för att det antingen river upp gamla sår av hur det brukade vara vi, för att det känns mindre roligt att uppleva utan honom, eller flr att ekonomin inte hållt.
Men ikväll har jag landat. Räknat. Känt efter. Och såhär blir mina sommarplaner:

En dag på ett superfint SPA en bit härifrå. Hotelfrukost och 3 timmar SPA för 550:-

En resa till Göteborg, med Hotell och Lotta på Liseberg, för ca 2000:- med allt inklusive resan.

Ett par dagar i en simhall, 70:-/gång plus nån fika eller lunch i stan.

Ett par dagar på ett utomhusbad, 70:-/gång plus nån fika eller lunch i stan.

Träning, hemmagym och jogging ute, samt alla timmar jag kan få i värmen på balkongolvet, gratis.

Kvällar i soffan med nån bra läsning, ett glas vin och bara vila. 35:-.

Det kanske inte blir den sommar jag drömde om. Men nu är mina förutsättningar annorlunda efter seperationen. Jag acceptetar det nu och gör det bästa av det. Kanske kan jag inspirera andra på vägen :hugs:

8 gillningar

Säg till nästa gång du åker till Göteborg :blush:.

Kul du gjorde dessa saker!

1 gillning

Denna veckans mål blir att:

*Följa planen för kost & träning
*Åka till en inomhus- eller utomhuspool och simma
*Få lite egentid på en hotellfrukost eller ett fik
*Aktivt jobba med att släppa oro för sådant jag inte kan påverka

3 gillningar

Idag har jag slagit en del av gräsmattan då blommorna blommat över. Så var det så fina blåklockor att jag sparade en del.

8 gillningar

Idag har jag helt och för all framtid blockerat exet och hans nya på alla sociala medier.
Jag planerar nu matinköp för att från och med imorgon göra ett nytt försök med att få ordning på kosten.
Så för en tid framåt blir mina mål att äta bra och regelbundet, för att både må bra och få stabilare energi, samt att inte avblockera exet eller hans nya. Inte ens tillfälligt.
Nu ska jag radera alla konversationer och bilder jag sparar i mobilen också! Genast.

Blockerat X :heavy_check_mark:
Blockerat hans nya :heavy_check_mark:
Raderat alla bilder och skärmdumpar relaterade till honom eller “oss” :heavy_check_mark:
Planerat och gjort matinköp :heavy_check_mark:

Blev en stund i solariet också, för här är det mest regn och mulet.

4 gillningar

Bra mål!
Och bra gjort. Du vet att det blir enklare så med tiden.

3 gillningar

Hur har ni det därute, mår ni era mål? Jag hade tänkt en hälsosam vecka nu men har drabbats av en hemsk hosta och tappat rösten. Oroar mig att det är covid, har träffat mycket folk föregående vecka.

4 gillningar

Tråkigt att du blivit sjuk, hoppas du kryar på dig snabbt !
För min del väntar målet om att börja äta bättre på mig ännu. Jobbstress har fått mig ur balans. Så imorgon när jag är ledig kör jag igång lite av en hälsovecka, en kickstart på vad som ska bli en hållbar livsstillsförändring. :muscle:

3 gillningar

Vad bra det låter, hur tänker du gå tillväga konkret? Någon särskild diet?

1 gillning

Jag är inget stort fan av dieter, utan anser att en balanserad kost med kaloriräkning samt fördelning av protein, fett och kolhydrater är en bättre och mer hållbar väg.
Men jag har ibland förut kört några dagar eller någon vecka där jag i huvudsak äter frukt, grönsaker, buljong, nötter, linser, smoothies och liknande, eftersom det brukar ha en bra effekt på mina stundtals dåliga vanor. Det är av erfarenhet något som även hjälper mig att bli av med sötsug.
Dessutom ger det ofta en kickstart på viktminskning, även om en del kan vara vätska så är det motiverande, tycker jag :blush:

3 gillningar

Fast många har varit förkylda nu, iaf runtomkring mej. Kan såklart vara covid också men ‘alla’ verkar skita i covid nu så det sprids väl i snabb takt också. Ok inte mycket till tröst :slightly_smiling_face:

Krya på dej iallafall och snabb bättring!! :cherry_blossom:

2 gillningar

Testa dig, iaf med en egen snabbtest. Blir den snabbt och tydligt positiv så har du rejäl virusmängd och då vet du iaf det, speciellt om du har någon äldre eller ur riskgrupp som du träffar :pray:

För att vara mitt i högsommaren så sprids det rejält och (förvånande) otroligt mkt covid just nu pga den här sista mutationen… så många av de som har “förkylning” nu, de har nog covid tyvärr :pensive:

2 gillningar

Hade du inte Corona nyligen?? Krya krya…

1 gillning

Jo jag har haft covid i våras men man vet ju inte. Är ordentligt sjuk, tappat rösten helt. Funderar på att återta semester och sjukskriva mig, det här är ju inte riktigt semester…snabbtestet visade ingen covid dock, skönt för jag har träffat mamma mycket senaste dagarna. Hon är riskgrupp delux, hjärtopererad och 85 år.

1 gillning

En vecka senare
Är du pigg nu?

Jag känner mig lite halvt dålig men kanske är för chefen ringde och sa att det går Corona på jobbet.
Jag är ledig till fredag så har några dagar att känna efter.

Så att trivas för mig. En dubbelsäng att kunna gosa ner sig i… Det är så skönt med utrymme

1 gillning

Nja, fick lunginflammation som bonus. Behövde hosta blod och hamna på akuten för att få antibiotika. På VC togs inga prover utan det var ett tvärsäkert svar ”virus, vila” trots att jag inte kunde prata och hade svårt att få luft pga all hosta nattetid. Nu lite bättre efter 10 dagar men inte alla frisk än…

1 gillning

Hur har ni det där ute med era aktiviteter? Mina har blivit lidande, är nu på tredje sjukskrivningsveckan men hoppas på bättring snart. Men sen så, som jag längtar efter att må bra! Hoppas ni övriga gör det, mår bra alltså.

1 gillning

@Ullebulle. På fritt forum, gubb och gumrörelsen
Är fysik fokus på i litet och stort. Fortsätt där om du vill ha regelbundenhet. Jag går in varje kväll på den tråden har jag tänkt f a komma igång fysiskt och sköta om mig lite bättre. Kul om fler är aktiva att skriva, så peppas man.

Oj. Nu är det sovdags!
:slight_smile:

1 gillning

Har också varit sjuk och lagt mina tänkta rutiner åt sidan lite. Nu är jag på väg tillbaka till dem och ska göra mitt allra bästa för att befästa dem under semestern !

2 gillningar