Ny partner, sexlivet! Rådgivning

Och nu fattar jag varför jag aldrig diskade :person_shrugging:

2 gillningar

Ööh man övar väl upp det tillsammans? Är väl inte bara mannens problem.
Sluta tyck synd om män nu, tror livet blir bra mycket roligare om du inte anser alla dina problem ligga i det kön du har mellan benen.

2 gillningar

Det kan bero på tex stress, oro, ångest. Det kan också vara något fysiskt. Det bästa är att få remiss till en specialist på mäns sexuella hälsa för att kontrollera om det är något fysiskt. Om det inte är något fysiskt så är sannolikheten stor att det är något mentalt. Och då är det psykiatrin man får vända sig till.

Om det är inget av detta så kan paret gå till en sex-rådgivare.

Finns också olika “sexkurser” man kan delta i.

1 gillning

Largo har redan svarat. Jag syftade väl mer på de övningar par kan göra tillsammans för att fördröja mannens utlösning.

1 gillning

Tro mig, det skrivs mycket som är riktat till kvinnor om hur man ska bära sig åt för att komma.

Att komma för snabbt som kvinna är inget problem egentligen eftersom många kvinnor kan komma mer än en gång.

Om mannen i en relation upplever att den kvinnliga partnern lägger allt ansvaret för den sexuella njutningen på honom så gör han bäst i att kommunicera sitt missnöje med berörd partner. De flesta som älskar sin partner lyssnar och försöker åtgärda så länge de får alla korten på bordet.

1 gillning

Jag tycker väl mer att i tråden har det diskuterats bådas ansvar? Det är väl två som har sex tillsammans och då ska väl båda hjälpa varandra? Och vad jag fattat från dig tidigare så har väl du en kvinna som kommer av penetration vilket många kvinnor inte har förmåga till rent fysiskt så jag förstår inte riktigt varför diskussionen upprör dig. Vi är också flera kvinnor som skrivit att vi inte har problem med att fixa orgasm själv under samlag om det krävs så hur du får det till att majoritet anser det vara mannens ansvar jämt fattar jag inte.

3 gillningar

Tror en början är att vidga synen på sex - det är inte bara själva penetrationen som är sex. Man kan göra mycket både innan och efter penetration för att göra båda nöjda. Tyvärr har en hel del både kvinnor och män synen på att sex är över efter att mannen kommit, jag har med andra partners varit villig att fortsätta, men hon har tyckt att nu ska det vara slut oavsett. Men har man synen att penetrationen inte är det enda “riktiga” sexet blir pumpandet och mannens orgasm inte början och slut på sex, utan bara en del i det hela. Så det blir egentligen bara relevant om båda vill öka på “pumptiden”. Enklaste lösningen är att man som snubbe drar av ett skott på egen hand en tid innan. Då blir uppbyggandeperioden längre inför nästa. Annars kan man justera takt och tryck - det är inte ovanligt att de kvinnan och mannen blir olika starkt stimulerad av olika slags takt och djup. Är det dock så att båda fördrar samma där blir det klurigare, men oavsett: Ståndet går ju inte ner omedelbart, det går att köra på ett bra tag efter mannens orgasm med.

2 gillningar

Jo så är det. Och mycket av det du skriver är vad dessa övningar går ut på. Tror dock att många par hamnar i snabbt förspel, penetration och sedan klart efter mannens utlösning på ren rutin. Man anser sig inte ha tid för de långa uppbyggande förspelen osv. Man orkar inte ta tag i det som verkligen gör sex fantastiskt och tillslut är sexlivet dött. Har man sedan haft det så i många år och träffar ny kan det kanske vara lätt att gå på i sin gamla rutin igen. Jag vet inte men för mig handlar det om kommunikation men jag har å andra sidan aldrig haft problem att prata sex med partners (eller KK´s). Jag tror också att en viktig del är att vidhålla beröring även när man inte har sex. Vi slutar krama och pussa på varandra och njuta av vardaglig beröring och sedan har vi sex på rutinmässigt sätt som slutligen leder till att det blir trist.

2 gillningar

Jag förstår dig @Tailor det finns en del kvinnor som verkar ha inställningen att deras prestation inte behöver vara mer än att de ska vara på plats, och mannen ska fixa resten. Märks tydligt där förspel, smekningar, och oralsex i princip är enkelriktat. Dö tråkigt med nån som bara ligger och inte ens tar på en, utan bara vill bli servad. Det är helt enkelt en självisk älskare, och det finns av båda kön, kan säkert tjejerna här intyga.

Sen finns det nog en viss samhällig syn också på att sexets kvalitet främst hänger på mannens prestation, det tycker jag med att jag upplevt. Och det är lite tråkigt.

4 gillningar

Det här är nog det centrala här. När man inte pratar med varandra är det ju sjukt svårt att få rätt. Eftersom alla gillar lite olika saker. Om man som man haft en partner som gillar en sak som ens nya partner ogillar - ja då tror man att man är asgrym samtidigt som partnern är missnöjd. Men ingen pratar om det. Och jag tycker personligen det är väldigt hett när kvinnor berättar vad de tycker bäst om, men har förstått att en del är obekväma med att lyfta vad de tycker om.

4 gillningar

Egentligen korkat att ens nämna det uppenbara som alla andra vettiga män redan gjort.
Krävs två för att dansa tanga. Lite som när tjejen ligger där som en Pingvin som ramlat på rygg, så slaknar man själv eller har svårt att komma själv. Bara för man är inuti en vagina betyder inte alltid att mannen är nöjd :smile:

Kommunikation och initiativtag är viktigt. Annars kan jag varmt rekommendera en vibrator, brukar göra susen även under positioner som icke ligger bland favoriterna. Den finns även för att underlätta för oss män, så se den som bådas partner :slight_smile:

2 gillningar

Men det är väl få förunnat att ha fantastiskt sex första gången man gör det tillsammans? Om man förväntar sig det varje gång och ffa första sexet har man nog lite för höga förväntningar. :sweat_smile:

Däremot kan man väl förvänta sig att det blir bättre och bättre när man lär sig varandra, vad som triggar den andre, vad den tycker om osv och om det inte blir det, den andre inte är intresserad av att prata om det eller göra några förändringar blir det en annan sak - då kanske man inte ska fortsätta tillsammans?

2 gillningar

Skulle det vara så att mannen kommer för fort får man ju prata om det och ta reda på vad man som partner kan göra. Hur ska man annars veta?
Kommunikation krävs ju åt båda håll.

1 gillning

Du hör aldrig att det finns många andra sätt att tillfredsställa sin partner om han kommer på någon minut? Det är nog det vanligaste rådet som jag tycker man snubblar i över i artiklar, frågespalter mm. Att man inte ska hänga upp sig på mannens fysiska uthållighet.

På andra plats tycker jag att man hör om olika tekniker för att träna upp uthålligheten.

Du menar om jag skulle dumpa en man enbart för att han har tidig utlösning?

Det skulle jag absolut inte göra. Men det beror helt och hållet på hur han hanterar det.

Om han vägrar prata om det, om han lägger prestige i det, om han är nöjd efter sin minut och sen vänder sig bort - då skulle jag hiva ut honom rätt snabbt, dock.

2 gillningar

Det här är kärnan!
Ett x till mig hade väldigt liten snopp, men det var inte det enda problemet, det var att det inte gick att prata om det. Det blev som en elefant i rummet.

Jag dejtade en man som var kortare än mig en gång. Jag hade inga som helst problem med det, tänkte knappt på det. Men han hade issues med det. Det påverkade hans beteende och till slut oss. Det blev jobbigt och jag avslutade, var inte så gammal då, inte ens 25. Synd för det var en i övrigt väldigt fin kille, idag hade jag nog inte gett upp så lätt utan utmanat honom mer att ta tag i det.

1 gillning

Jepp, min erfarenhet är att fördomarna om vad det andra könet accepterar eller inte accepterar ställer till betydligt mer bekymmer än själva problemet i sig…

5 gillningar

Vad menar du med “vanligt”, vanligt “in och ut” delen?
För det har jag aldrig någonsin kommit av och lär aldrig göra heller så som min kropp är skapt. Det finns andra väldigt effektiva sätt för att komma till final.
Men det krävs att båda två är lyhörda, kommunikativa och använder sin fantasi.

Om jag hade levt i ett förhållande där jag inte kom vid sex hade jag pratat med min partner och försökt förbättra/förändra situationen. Hade min partner inte velat lyssna och göra något åt det då hade jag lämnat.

3 gillningar

Tjejer har aldrig frågat mig om just sex, men vissa killar i tonåren/ungdomen som har tankar om kärlek/sex för det de själva läser om i skolan är biologisk sexualitet utan så mycket känslor och hur man gör. Då kollar de hur porren på internet visar vad som är “bra” sex. Kan nog bli svårt för båda parter om man tror att sex ska vara som på porren och varken killen lyckas bra, eller tjejen tycker om det.

Får jag frågan “du har ju lyckats få två barn, så därför måste du ha gjort något va?” förstår jag vad de menar, och vilka frågor de har.