Limbotortyr (ny Edit. Lång text)

Edit 4/8 -23:

Inser att det här är en jävla resa och märker att det börjar hända grejjer i mig. Vill därför för mina egen skull och för andra skriva ned en sammanfattning av perioderna jag går igenom. Perioderna innan jag skrev denna tråd finns inte med i tråden. Vill därför lägga till det för bättre överskådlighet över hela processen. Jag kommer inte ta bort något av den ursprungliga trådstarten. Datumen är ungefärliga.

Ca 10/8 -22 ganska precis ett år sedan

Vi hamnar tillslut i en diskussion (igen) om varför hon avvisar mig i mina inviter om sex eller närhet över huvudtaget. Har veckan innan varit på en fiskeresa med en av min bästa vänner där jag luftat hjärtat om vår relation. Han kläcker ur sig en kommentar som jag också tänkt på under denna period. Dvs att hon kanske helt enkelt inte känner någon fysisk attraktion längre. Hon säger att det beror på att jag är sur hela tiden och att det är det som är anledningen. Men jag tycker inte att jag är det. Kan det helt enkelt vara att jag slutat bry mig om mitt utseende? För det är 100% sant. Har verkligen förfallit. Fått en riktig “dadbod” och inte köpt nya kläder på säkert 10 år. Har arbetskläder pp jobbet och drar bara på mig shorts eller mjukisbyxor när jag kommer hem.

Ajja tillbaka till stunden för bråket med min fru där jag väldigt konfrontativt säger något i stil med: vad i helvette är det för fel egentligen? Hon svarar som vanligt att det är för att jag är sur och otrevlig hela tiden.

Lovade mig själv och henne att from nu ska jag bli den bästa pappan, maken och versionen av mig själv jag kan. Ska börja träna, äta bra, sluta dricka alkohol etc. Jag ville också att hon skulle tänka på sakerna jag behöver. Visad uppskattning. Vi har olika kärleksspråk. Jag har ord, fysiskt beröring. Hon har tjänster, kvalitetstid. Jag lovar mig själv att blir det inte bättre efter detta är det fan slut.

Perioden 10/8 - 22 - ca 1/1 -23

Jag har börjat träna så inihelvette hårt. Bara hemma i garaget med hantlar. Inget gym. Har gjort mitt yttersta för att göra allt jag lovat. Har inte heller gjort några närmanden mot henne och försökt göra henne tjänster och ha kavlitetstid (hennes kärleksspråk). Tycker jag mår bättre men fortfarande inga ansträngningar från hennes sida. Nu har det gått väldigt lång tid utan sex och jag kan inte lägga band på mig längre. Vi hamnar i säng på mitt initiativ och här finns det en period som jag tycker är ganska bra. Vi har sex lite då och då men inte så mycket som jag vill ha och det är hela tiden på mitt initiativ. Sexet är också bättre än det varit på länge.

För mig fungerar relationen ganska bra iaf ungefär en vecka efter vi haft sex sedan dalar som humöret sakta men säkert. Tillslut är vi tillbaka på ruta 1 igen. Stämningen är som i augusti.

Ca 20/4 -23

Ungefär exakt samma sak utspelar sig som händelsen i augusti. Hon nekar mina närmanden varpå vi diskuterar som tidigare: hon tycker inte det är bra och jag är besviken och arg för att jag gjort allt jag kunnat men hon har inte gjort något alls. Det erkänner hon också. Jag säger att nu finns det bara en sak kvar att göra och det är parterapi. Hon säger att nej det vill jag inte. Det fungerar inte, jag tror inte på sånt. Okej men då är det slut säger jag.

Ca 20/4 - 23 till ca 1/6 -23

Någonstans under den här perioden ändrar hon sig och kan tänka sig prova terapi. Vi bor tillsammans men sover med ett barn var i olika rum. Stämningen är kylig men vi bråkar inte. På många sätt är stämningen bättre än förr. Som att nu blir jag inte ledsen längre av att inte bli sedd. Vi har omplacerat vår hund som vi båda kommit fram till att ingen av oss orkar/förmår oss ta hand om just nu. Vi ville inte flytta isär i samma veva som vi omplacerade hunden. Det blir för smärtsamt för barnen om allt det händer samtidigt. 2-3 veckor efter att hunden flyttat pratar vi med barnen om att vi ska prova flytta isär. Det är också vad vi sagt att vi ska göra tillsammans med parterapeuten. Vi har bara haft ett möte där vi kom fram till att vi börjar med att prova att flytta isär.

1/6 -23 - 24/6 -23

Jag är arg och bitter. Irriterad att när det är min tur att bo i huset är det kaos. Stökigt och smutsigt. Trots att det faktiskt är hon som är mer noga med sånt. Jag städar lägenheten så den är fräsch och fin, tar ut soporna etc. Blir arg och säger att jag vill att vi lämnar huset i gott skick när vi byts av. Egentligen inte så mycket för att det stör mig utan mer att jag tänker om det varit tvärtom skulle jag minsann få höra det. Jag tänker att jag ska minsann visa hon att jag kan. Jag är bra! Ska va så sjukt mycket bättre pappa än vad hon kan va mamma. Jag hittar på saker med barnen hela tiden. Inte egentligen för att jag vill utan för att på nått sätt visa att jag minsann kan! Hon ska få se. Jag sover fortfarande bra. Ganska skönt att va ensam i lägenheten. Väldigt rastlöst dock. Har skaffat medlemskap i ett gym. Det går grymt bra att träna. Helt plötsligt är det som kroppen exploderar och jag känner mig som Stålmannen. Är hejdlöst mycket starkare än tidigare och det syns. Märker också att jag får en del blickar av andra och en hel del kommentarer från vänner om att jag ser helt annorlunda ut.

25/6 -2/8-23
Midsommarafton. KAOS! Fyfan vad är det som händer. Åkte till stugan med mina syskon, mamma, pappa och halva släkten. Kände mig lite nöjd och skadeglad innan att jag hade sån tur att det blev min helg att ha barnen på midsommar. Det regnar, är ganska trist. Min fru åkte till staden vi bodde i tidigare och fick se av en slump en reel på hennes kompis Instagram att hon satt vid ett bord och pratade med nån snubbe. Hon såg glad ut. Fyfan vilken svartsjuka som flög i mig. Känner inte igen mig. Har inte varit speciellt svartsjuk förut men nu är det som en kniv i hjärtat. Vilken klyscha. Det känns fysiskt i hjärtat. Det är som att först nu slår det mig att hon kommer ju träffa någon ny nån gång. Hon kommer vilja ha sex med nån annan. Det som är en stor del i varför jag tyckte vår relation fungerade så dåligt. För mig är det höjden av kärlek, den högsta versionen av att visa sin kärlek till någon enligt mig är sex. Bryter ihop totalt. Mår så jävla dåligt. Bara mina syskon och föräldrar vet om att vi flyttat isär men jag kan inte hejda mig. Gråter som ett barn. Hulkgrinar nästan skriker. Alla i stugan får ta del av hur jag mår. Skäms fast jag vet att det inte är något att skämmas för. Sveper massa vin. Är ganska ordentligt full. Vet att det är dumt men bryr mig inte. Är desperat att döva smärtan.
Hela den här perioden är ett totalt mörker. Mår så otroligt dåligt. Sover nästan ingenting och har svårt att få i mig mat. Försöker träna så hårt jag kan men det går dåligt. Att inte få i sig tillräckligt med mat i kombination med alldeles för lite sömn visar sig tydligt på gymmet. Det gör mig besviken. Jag har också skadat mig ganska rejält av överträning och fått direktiv att inte träna armbågen öht på minst 4 veckor. Alla miljoners intressen och hobbys jag i vanliga fall har orkar jag inte göra längre, utom styrketräning. Gymmet och dricka alkohol är det enda som ger mig någon sorts paus. Dricka alkohol är ju såklart inte en långsiktig lösning och det är också helt kontraproduktivtt mot träningen.

Har börjat läsa jättemycket på det här forumet. Hittat många trådar där trådstartaren beskriver sin relation och jag känner igen mig i många trådar. Dock som den dom skriver om. Exet. Alltså boven i dramat. Mansgrisen dom lever med. Aka jag.

Det blev en riktig kalldusch och jag blir så otroligt besviken och arg på mig själv. Fyfan vilken jävla människa jag är alltså. Har verkligen haft helt fel uppfattning på vad felet i relationen varit. Jag har inte varit ödmjuk nog att inse mitt fel i det hela. Jag har hört vad du sagt och trott att jag förstått men det har jag inte. Det kommer vara så enkelt för henne att träffa någon ny som är bättre och snyggare än mig. Hur svårt är det liksom jag är ju fan skitful! Och ett rövhål till människa. Vilken annan man i hela världen är ju bättre än mig. Sen hjälper det inte att hon är snygg som fan. Hon spelar i en helt annan liga än mig.

Varje dag är som en dimma. Fattar ingenting. Kommer på mig själv på toan med ett paket fil i handen. Vafan gör jag här? Och varför har jag fil i handen? Är som en zombie. Hjärndöd. Spenderar dagarna med att misshandla mig själv psykiskt för hur jävla dålig jag är.

Har börjat prata med en kurator. Första mötet fick hon i princip inte en syl i vädret. Började gråta direkt jag satte mig på stolen sen kräktes jag ut hela min själ. Det va skönt. Inte för att jag hållit det i mig. Har kräkts ut själen ganska mycket till vänner och mina syskon.

Förra helgen va det festival i vår stad. Hade tur den här helgen också och att det var min tur att vara barnfri. Äntligen något kul att göra. Pp fredagen fick jag reda på att hon ordnat barnvakt och också skulle ut. Jävla skit kände jag då. Träffar jag hon ute vet jag inte vad jag gör. Hon kommer förstöra hela fredagen av sin blotta närvaro. Jag kommer fullkomligt dö om jag ser henne prata med nån kille. Inte för att hon skulle göra något. Hon är en alldeles för bra människa för det. Men bara tanken på att hon ska känna “men det här är ju ganska spännande. Massa killar som ger mig uppmärksamhet” gör mig helt förkrossad.

Bestämmer mig för att gå ut ändå. Tänker att en “normal” mogen icket psyksjuk ,omogen, mansgris hade gjort det. Försöker att inte va det där svartsjuka kräket jag verkar vara. Såg henne sitta där glad med sina vänner. Hon hälsade åt mig. Jag hälsade bara tillbaka men pillade iväg snabbt och undvek stället hon var på resten av kvällen. Gick ganska bra ändå.

Dagen efter va bakis jävlig och ångestfylld. Men jag överlevde. På kvällen skulle jag gå ut igen. Jag hade det jättetrevligt. Fick tom uppmärksamhet av tjejer, träffade en kompis jag inte sett på länge som spontant utbrast. Helvete vad du ser bra ut! Du måste ju ha tränat som fan! Du måste va (stadens namn) största hunk! Blev så otroligt glad av den kommentaren. Min uppfattning är också att han inte sprider komplimanger runt sig. Jag vet att det inte ska spela någon roll vad andra tycker men kan inte låta bli att känna mig stolt och glad.

På kvällens slut köpte jag snabbmat men när jag skulle äta och scrolla på telefonen dök plötsligt min frus nya profilbild på Facebook upp. Plötsligt slungades mitt goda humör rakt ned i avgrunden av mörker. Förmådde mig inte ta en enda tugga av maten och fullkomligt barnbölade mig hela vägen hem. Va som att jag fick för mig att hon lagt upp den i syfte på typ “hej här är jag. Nya jag. Redo för killar”. Såklart behöver det inte va så. Och för att va riktigt ärlig har jag också tagit selfies i lägenheten ungefär av den anledningen. (förövrigt dom första selfies jag nånsin tagit. Kändes hemskt konstigt.)
Dagen efter det var hemsk. Bakfylla deluxe. Man är inte tjugo längre det är nått som är klart. Måndagen efter är nog en av dom värsta dagarna i mitt liv. Sov kanske 3 timmar och var heeeelt förstörd. Helt nollad. Fungerade knappt över huvudtaget. Otroligt att jag hittade till jobbet. Var dock nära på att köra mitt rött. Ganska konstig känsla. Jag såg att det va rött men kopplade som inte att jag va tvungen att stanna.

2/8 -23

Nu har det hänt något fundamentalt konstigt. En fokusförflyttning. Jag tänker knappt på att jag är i det här limbot som dödade mig sakta förut. Det finns något mycket mycket större i det här. Att jag gjort insikter om mig själv jag inte gillar har fått mig att gräva djupt inom mig. Är som att jag lärt mig HUR man gräver djupare på något sätt. Det har som blivit att när jag gjort en insikt så grubblar jag och grubblar på den insikten att den tillslut går sönder och det finns ännu en till innuti den första etc. Som en sån där rysk trädocka som det finns flera andra i. Kan tom tydligt visualisera hur det ser ut. Det ser ut som ett svart ägg som knäcks och det är lite glödande oranget ljus som kommer ut från sprickorna. I det svarta ägget finns ett till lite mindre ägg. Bilden av ägget kom helt plötsligt när jag körde bil på jobbet.

Just nu ligger fokuset nästan enbart på att utforska mig själv. Känns som relationen är sekundärt just nu. För om jag inte får reda på vem jag egentligen är kommer jag aldrig va lycklig och inte i en relation heller. Helt plötsligt är det mycket viktigare än att få ett svar från min fru. Och svaret var jag vill finns nog i ägget.

Man har ju hört och läst att man måste ända ned på botten för att kunna växa. Undrar om det är det som hänt nu. Eller ka ske jag tror det och måste ännu längre ned först men det känns okej. Om jag måste ännu djupare ned är det det som måste göras. Känns tryggt att tänka så.

SLUT EDIT. under denna rad börjar orginaltrådstarten

Ja vart ska man börja egentligen. Det här kommer nog bli en lång och rörig text eftersom jag typ håller på att få en psykos eller hjärnblödning av alla tankar som snurrar.

Kanske kan inleda med att säga att jag skriver det här lika mycket för mig själv
så jag kan blicka tillbaka i tiden för att påminna mig om hur jag mådde (mår), att jag inte ska glömma bort hur jag tänker och känner just nu. Men också för att kanske få lite input från andra. Har hängt här på forumet ett tag nu i min desperation att försöka hålla huvudet ovanför ytan och jag är rädd att jag just nu tror att det bara är nästippen som sticker upp men att verkligheten är att jag bara nyss doppat tårna i avgrunden.

Bakgrunden
Okej. Jag och min fru har varit tillsammans i 13 år varav 3 som gifta. Vi har två barn på fem respektive sju år gamla och bor i en jättefin villa…

Inser nu när jag skriver att jag inte kommer att kunna skriva hela historien på en sittning och ingen kommer orka läsa det heller. Kanske gör en edit senare.

Dagens status: I april hade vi ett gräl vilket ledde till att vi provat på att flytta isär. Vi hade tillgång till en fin möblerad lägenhet 5minuters promenad från huset så jag var väldigt pådrivande att vi borde verkligen prova på att flytta isär.

Okej har skrivit fram och tillbaka och raderat och redigerat men det slutade med att jag skrev något sorts brev till henne som jag aldrig kommer att skicka. Men det gör nog att ni får en någorlunda bild om hur jag känner just nu.

Brev:

Varför? Vad gör jag för fel!? Tycker jag har gjort mitt bästa för att va den jag var förut men det går inte när jag inte får nått tillbaka. Eller? kan jag bättre? Eller vet jag bara inte när jag ska ge upp? Du måste faktiskt också lägga manken till. Jag kan inte göra allt jobb själv. Det har också slagit mig att varje gång vi haft det jobbigt är det bara jag som ska göra förändringar.

För ett år sedan sa jag både till dig men också till mig själv att nu jävlar ska jag va den bästa pappan, maken och version av mig själv jag bara kan. Om inte du gör din del av jobbet och hjälper till är det slut. Ändå vacklar jag och vill fortsätta. Det är både min styrka men också kanske min svaghet. Det kanske inte går att laga?

Jag slutade dricka alkohol, jag började träna och äta nyttigt. Jag gjorde mitt allra yttersta att ha längre tålamod med både dig och barnen. Jag gjorde tamigfan allt. Tillochmed min syster reagerade på det.

Jag gick fan ned 15 kg och upp i vikt i muskler, har ju fan ett sexpack nu!. Det är fan sjukt vad jag åstadkommit med min kropp på bara ett år. Har en träningsintresserad kollega som sa att det borde inte vara fysiskt möjligt för en 34 åring att göra en sån förändring. Jag gjorde det för DIN skull.

Jag kan inte ändra hela mitt utseende men jag har fan ändrat allt jag kunde för att du ska älskar mig och det säger du att du gör. Men du VISAR det inte. Även fast du sa att det inte har något med hur jag ser ut valde jag att göra allt jag kunde i min makt för en förbättring.

Jag ser att du kollar varför kan du va inte ge mig en liten komplimang. Bara en liten. Säg att jag ser bra ut eller att jag gjort nått bra. Vad som helst. Nån gång. Snälla ge mig lite bekräftelse! Blir så klart glad av att få komplimanger av andra men det är från dig jag behöver dom.

Det är inte förns nu poletten trillat ned och jag insett att jag har extremt dålig självkänsla. Psykologen för några år sedan tjatade om det men jag förkastade det helt. Vet inte om jag bara vägrade inse det själv eller om jag blandat ihop det med självförtroende för det har jag ganska ofta. Det vet du ju själv, tror du inte tycker om det då jag säkert balanserar på gränsen till kaxig och går även över den ibland.

Jag HATAR när folk är så, jag hatar även dubbelmoral. Detta gör att jag känner ett s stort självförakt just nu att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Eller jo, jag vet vad jag ska göra för det är min största styrka, min pragmatiska sida som aldrig ger upp, som blixtsnabbt ser vad som måste göras och sedan bara ge sig fan påatt göra jobbet. Den här gången är det dock svårt för mig. Jag har svårt att hantera känslor har jag insett. Jag har börjat gå i terapi och ska fan hitta tillbaka till den charmiga extroverta killen med humor igen.

Du märker ju själv att när jag började få panikångest för 10 år sedan så var jag mest ledsen hela tiden. Det har nu förändrats till ilska istället. Det är som det är enklare att hantera då. Baksidan är såklart att du fått stå ut med mycket. Men det finns ju också en anledning till varför jag blir arg och frustrerad. Jag har jättemycket att jobba på med mig själv men kan inte låta bli att bli arg, frustrerad och ledsen på att du inte ser din del i det hela.

Du borde låta mig va mig själv, inte behandla mig som en hund och speciellt inte när vi umgås med din familj. Du har också problem med självkänslan. Det är så viktigt för dig att inte sticka ut, göra nått pinsamt eller något som inte är riktigt socialt acceptabelt att du paradoxalt nog blir lite pinsam. Jag värdesätter väldigt högt att man är sig själv ALLTID, på gott och ont. Ha EGNA åsikter och stå upp för dom. Det är kanske inte rättvist att säga av mig eftersom det är hur du är men du känner ju mig. Jag vill alltid att man ska kämpa för att bli bättre. Det finns bara av och utveckling.

Tror att du sakta kvävt halvt ihjäl den gamla versionen av mig och skapat nån varken jag vill va eller du vill ha.

Jag har ju frågat dig om du gjort några insikter om dig själv sedan vi provat flytta isär. Du svarade “nä jag har inte tänkt på det så mycket”. Egentligen vill jag bara skrika ut saker som jag anser att du skulle kunna bli bättre på men för att den förändringen ska komma måste du göra egna reflektioner och komma fram till
dom själv. Och som sagt, vem är jag att komma med åsikter om vad du bör jobba på när jag samtidigt predikar om att man bör låta andra vara sig själva. Där kommer dubbelmoralen fram igen och mitt självförakt och förvirring i allt detta? Vem fan är jag egentligen. Vem fan är du?

Du är inte den jag blev kär i iaf och när jag försöker va den du blev kär i duger det ej till.

Har vi växt ifrån varandra? Nej jag tror inte det. Jag tycker du har byggt upp en mur och vägrar släppa in mig. Du låter mig inte försöka på ett djupare plan. Det plan vi alltid var på förut.

Jag tycker det känns som att vi satt i en båt och plötsligt slängde du ur mig eller jag kanske föll ur? Jag försöker simma ikapp allt jag kan bara för att just när jag ska kravla mig upp över relingen slår du mig på fingrarna så jag tappat greppet samtidigt som du ropar

  • prova ryggsim!
    Jag pinnar på med kramp och kallsupar bara för komma ikapp vår båt igen varpå du puttar ned mig igen och ropar
    -fjärilssim kanske funkar!
    Nu hänger jag nedkyld vid relingen och ber dig snälla hjälp mig upp för tappar jag fästet nu kommer jag inte ikapp igen. Och ibland känner jag att jag hellre
    drunknar än att hitta en egen skraltig skev båt och se på medan någon annan hoppar i vår båt och att ni seglar iväg mot ett lyckligt slut i horisonten.

Men det som gör mest ont av allt och som jag nog kommer att ha svårt med för resten av mitt liv. Det är din catchphrase “jag vet inte”

Du ser ju att jag dör här! Du plågar mig. Kan du snälla snälla komma fram till något nån gång i hela ditt liv. Du verkar ju må hur bra som helst. Har börjat förstå att det här valet kommer att va mitt i slutändan för annars kommer vi leva så här resten av livet.

Sist vi pratade var jag helt övertygad om att du bestämt dig redan men inte vågar ta steget. Du är feg! Jag hade tänkt ta beslutet åt dig sist men jag vacklade och du sa att du verkligen inte bestämt dig. Jag älskar dig och vill ha dig men ditt största problem är att du aldrig någonsin kämpat för något. ALDRIG! Jag tror jag börjar inse att även om du säger att du vill jobba och laga vår relation kan jag inte riktigt lita på dig till 100%. Och det kommer bara dra ut ännu längre på mitt lidande.

Vet inte hur länge jag orkar va i detta limbo mer men det lutar åt att jag måste lämna dig ofrivilligt snart bara för att du inte kan komma fram till ett beslut

7 gillningar

Ibland kan en gräns vara det som verkligen förändrar situationen på riktigt. Sov på saken, Läs sedan igenom och snygga till lite, sen kan du skicka brevet.

2 gillningar

Njaaa. Mycket av det här vet hon redan. Inte det om vad hon bör jobba på.

Vill att hon ska säga att det är vi igen men vill inte påverka henne på något sätt i beslutet.

Hon är väldigt lätt påverkad av andra

Skulle jag verkligen ställa henne mot väggen tror jag hon skulle säga att hon vill stanna men då kan jag heller inte lita på att hon verkligen vill det utan att hon kännt sig pressad till att välja att stanna.

Jättejobbig och svårt situation

Har ni provat familjerådgivning?

2 gillningar

Jag beklagar verkligen din situation, du mår ju helt klart inte bra. Vad som föranlett detta kommer inte fram i ditt inlägg men från citatet ovan läser jag att du börjar bli ganska desperat. Om ni inte gått i parterapi så rekommenderar jag att ni börjar där. Om din fru tvekar, gå själv i terapi för att få bolla med någon. Inte nödvändigtvis för att hitta tillbaka utan för att få en bra separation om det blir aktuellt. Det hjälpte mig och mitt ex iallafall, vi fick upp några knutar lösta som annars skulle ha lämnat olösta och förutsakat problem längre fram.

Du kan däremot inte vänta dig ett svar av henne tror jag :pensive:. Sanningen är nog säkert som hon säger, hon vet inte. Men det är ju inte vad du vill eller behöver höra. Tyvärr. Och det gör situationen så otacksam, då blir det upp till dig att bestämma :disappointed:. Och som du skriver så är det fruktansvärt att leva i limbo vilket betyder att göra slut hur hemskt det än är trots allt kanske är bättre. Jag kan inte veta just din situation men så blev det för mig. Först när jag bröt det ohälsosamma förhållandet(?!) kunde jag börja känna mig stark igen och gå vidare.

Skriv gärna mera här. Tveksam till om du ska skicka just det där brevet, känns desperat och inget är så oattraktivt som desperation. Sorry för hårda ord, bättre att förklara dina känslor hos en parterapeut som kan leda er på vägen framåt. Lycka till!

2 gillningar

När jag läser din text så ser jag en man som hyser så mycket agg mot sin partner. Till den nivån att det nog är omöjligt för din partner att kunna göra de förändringar du behöver. Jag tror mycket på att ett hälsosamt förhållande startar med kärlek till sig själv. För det är inte din partners roll att fixa inom dig det som är trasigt. Hennes kärlek kan stötta. Men det hade nog behövts tidigare en där ni är nu?

Så du har gjort en fantastisk hälsoresa!!! Var stolt över dig själv, och gör det inte för någon annan än din själ. Jag tror inte att det brev du skrivit skulle hjälpa. Det kommer nog leda till ännu ett bråk. Vill du skicka ett brev och du verkligen vill ha tillbaka din fru. Var mjuk, skriv vad du saknar utan exempel. Inga svordomar. Inga peka finger. Din fru är antagligen lika vilsen som du.

60 dagar då ni ger allt. Flörtar, går på dejt men framförallt pratar med varandra igen. Och utan anklagelser. Det tror jag på. Förlåtelse och en gnutta humor.

Lycka till, men skicka inte det brevet. Du har bättre versioner inom dig. Om det nu verkligen är så att du vill leva med din fru.

3 gillningar

Kommer inte att skicka brevet. Slutade bara med att det blev ett sorts brev till henne men för mig själv.

Skulle gärna svara på era inlägg just nu men har knappt sovit inatt (som vanligt) och orkar inte med det just nu. Plus att jag knappt vet vad jag heter

1 gillning

Ångrade mig. Jag gör ett försök för jag är desperat. Ska göra ett försök

Ja det stämmer. Det är inte förens nu som sagt jag insett min dåliga självkänsla. Det är inte rimligt att ställa krav på att få bekräftelse från sin partner även fast det känns som att det är det jag behöver mest av allt.

Är inte säker på att jag hade dålig självkänsla innan jag träffade henne. Vet inte faktiskt.

Är ju som en paradox att jag vill göra det du säger om 60 dagar av att båda försöker. Men är sååå rädd att hon ska gå med på det fast hon egentligen inte vill. Och det där med att prata med varandra är ju vad alla säger men det går ju inte. Hon är ju som en vägg. Har väll mer eller mindre alltid varit det. Vill inte dra in genus i det här egentligen men hon är väll vad som anses som att vara klassisk “man”. Bara skygglappar på och bit ihop.

Jag är helt tvärtom att jag tror på öppenhet och ärlighet och att hitta lösningar på problem.

Det som föranlett vår situation är nog ganska mycket. Och mycket är mitt fel och det gör att jag är sp jävla förbannad och besviken på mig själv. Det är ett har pill to swallow och snälla snälla skriv inte att jag får skylla mig själv och att det är försent för innerst inne vet jag nog redan det och det är väll det som är mitt största problem just nu. Att jag slår mig sönder och samman av denna skuld och skam.

Försöker att vara snäll mot mig själv och säga snälla saker i mitt huvud men lyckas inte riktigt och när jag inte gör det är det som att jag blir ännu mer förbannad och besviken på mig själv.

Men en sak är väll den klassiska att hon drar det större lasset när det kommer till barnen, handling och städning. Fast städning vet jag inte riktigt om eftersom jag är ok med att det står ett glas och en tallrik på bordet men blir galen av att hon inte tömmer sopkorgen så den inte ens går att bära ut eller att istället för att slänga tomma förpackningar till något slänger hon ned dom i samma låda där dom kommer ifrån. Petitesser egentligen nu när det finns mycket större saker som ör mer fundamentala att jobba med.

Men en förklaring men absolut inte en ursäkt som jag tror är mycket vanligt i andra liknande fall. Är att det ansvar jag tar duger inte och det påverkar nog min självkänsla. Ex va det en diskussion om att jag aldrig packar barnens ryggsäck innan dom ska till skolan. Så började såklart göra det men blir helt förstörd av att hon går och kollar vad jag packat efteråt och såklart alltid kommer klagades pp att jag gjort något fel. Då blir jag ba tvärtom och tänker typ. Men vet du vad då får du fan göra det själv. Detta gäller nog det mesta i våra sysslor hemma. Men och andra sidan är jag likadan när det kommer till saker hon sällan gör eller är “sämre” på. Klassiska “killgrejjer” ex klippa gräs eller skotta snö.

Ang parterapi sa hon först direkt nej. Och pp ett sätt va det som lite skönt just då eftersom jag då tänkte att jahapp. Då är saken biff, vi skiljer oss. Men sedan ändrade hon sig. Till saken hör att vi bor på en mindre ort och kommunens parterapeut har semester i sex veckor till men jag klarar inte vänta så länge till. Tror jag iaf.

Det finns såklart mycket fler saker i bagaget och jag ska belysa dom sp fort jag får tid och ork för att ge er mer inblick.

Klockan 10 ska jag träffa min kurator för andra gången. Hoppas hon får en syl i vädret denna gång. Förra gången spydde jag ut min själ ända tills tiden tog slut.

2 gillningar

Ni ser ju jag är ju helt psycho. Skrev att jag ska göra ett försök två gånger. Korttidsminnet är typ på tio sekunder

1 gillning

Och snälla snälla. Var varsam med mig nu. Är så otroligt skör just nu. Tro mig jag vet vad jag gjort fel. Har fått jättemycket inblick i hur troligtvis min fru känner sig via andra trådar här på forumet. Det är nog främst det som har totalt förstört mig.

Behöver inga hårda ord just nu för dom ger jag mig själv redan. Kanske FÖR hårda

1 gillning

Även du själv måste vara rädd om dig.
Att läsa här på forumet (eller andra ställen) är oftast positivt och man kan få mycket stöd, men det kan också få motsatt effekt som gör att man fastnar och inte kommer vidare.

Jag tycker du ska prata med vården och se vad de kan göra för dig när du uppenbarligen mår superdåligt.
Sedan tycker jag faktiskt att familjerådgivning vore bra för att se om ni kan nå varandra bättre. Kurator för dig själv har du, så jobba med det också.

4 gillningar

Hej, de var en lång historia, rätt likt min egen. Ihop i 12år, gifta i 7, jag är till och med lika gammal som dig.

Mitt maraton började för ca 2år sedan, då pratade hon för första gången om separation, jag gjorde som dig “nu jävlar ska jag göra allt” har hon viljat sitta i soffan hela kvällen har hon fått de, “skaffa hund? -ja visst! -Jag lagar mat lägg dig du, åka till Kreta? -ja gör det jag är hemma med ungarna”
Jag har gjort allt i min makt och gått på tårna för att hon inte ska lämna mig, vi har haft många bra stunder, från min sida hade vi det bra för 6v sedan, sex och mys, samarbetet med barn och hus…
Men, de sprack, i min iver att försöka vara henne till lags att jag inte tänkt på att stanna upp, se mig om efter vad jag får tillbaka, vad är det egentligen som fattas.

Detta är inte för att skrämmas, men i februari pratade hon om särbo och då sa jag nej då kan vi lika bra skiljas, i våras kom det fler hintar, än en gång tänkte jag att JAG måste fixa detta… vid midsommar kom det fram att hon letat känslorna som fattas vid någon annan istället för vid mig… Så ja pissig sommar, bor ihop men inte mycket mer än så, varsitt rum varsitt liv, hon flyttar om 4v och man märker att hon är taggad på de, jag är inte blind och jag känner henne, hon kör något sorts fulspel även nu och försöker undgå situationen lindrigare än det är.

Jag har börjat övergå från en ledsen sate till att jag åtminstone börjat sätta mig upp, lite mer irritation och agg än ledsen och besviken, för jag kan inte ha kärlek i huvudet kvar till henne då blir de bara jobbigare, träffar hon någon annan nu, eller om 4v, de är tyvärr inget jag kan påverka, vad jag eller vi kunde gjort istället, de är lönlöst att tänka på, men de märktes direkt att denna gång tänker varken hon eller jag jobba mer för detta.

Enda jag kan tipsa om är, prata med så mycket vänner du kan, lägg fokus på dig och barnen, de är svårt, mina barn har faktiskt inte haft ett speciellt roligt sommarlov… jag går vid kbt, tränar varje dag, försöker träffa kompisar mycket för en gångs skull, käkar Atarax med men man blir så jävla trött så börjar kännas ovärt.

2 gillningar

Atarax är helt värdelöst. Går på antidepressiva sedan 10år tillbaka och fick atarax också. Ändå som händer är att man blir trött. Hjälper inte mot ångesten

Ja precis som du säger, bättre som insomnings piller än annat, då ger ju träningen mera men de behöver jag verkligen inte säga till dig som tränar så pass…

Nä de är verkligen en jobbig sits.
De många frågar mig, vad är det som får dig att hålla kvar i henne så pass?
Jag menar att en vän som hade varit lika kall och hård mot en skulle man ju sluta umgås med?
Jag bollar lite med min kurator om min situation, till och med han frågar mig, vill du verkligen vara med en människa som är kapabel till att, som i mitt fall, inleda någon form av relation, med en till mig föredetta närstående människa?

Hade du bytt plats med mig hade du inte velat bo kvar här en dag, helt plötsligt har det börjat vaxas både här och där, köpa underkläder som aldrig förr, sminkas och ser ut som att hon ska på fest men hon ska till jobbet, jag vet faktiskt inte ens längre när hon slutar på dagarna.

Nej nu blev de nästan tråd kapning, de jag vill säga är, som du själv skriver, ta dig en funderare, verkar hon inte vilja jobba på er, efter allt du gjort, kan hon inte ens säga att du är fin… då är du verkligen värd någon annan… hur ont de än gör, de kommer göra ännu ondare om ni ska fortsätta så här, tills vad händer? Hon verkar ju inte vara kapabel till att göra slut själv, att de läggs på dig…

1 gillning

Hej @Jahadu! Så jobbigt du har det just nu med mycket ångest, stress, skamkänslor, skuldkänslor och oro. Lider med dig! Dessa känslor är tuffa och tunga.
En av de viktigaste läxor jag lärt mig under min resa är att det inte går att lösa känslomässig smärta och oro genom att tänka fram en lösning på de problem du och din partner har.
Det låter fint ifall du har någon att prata med som kan få dig orka vara i det som är jobbigt och svårt. Andas, meditera, fast det är smärtsamt. Försök orka känna fysiskt var i kroppen dina känslor ”sitter”, andas igenom dom och var kvar fast det gör ont tills de lättar något och du får den respit från din tuffa situation du söker.
En viktig sak att ta med sig som jag också verkligen försökt ta till mig på djupet efter min separation är att alla gör så gott de kan.
Du gör det. Hon gör det. Det här är hennes bästa just nu och ditt.
Även om det inte känns så nu så är detta kanske början till en resa som innebär större självkärlek och inre bekräftelse för er båda.
För att orka finnas för sin partner med ett öppet hjärta behöver man i botten älska sig själv och framförallt känna att man är värd att älskas.

Negativa känslor som de du känner, känner du för att du har behov som inte blir tillgodosedda. De är en konsekvens av behov som inte är mötta. Hennes reaktioner och känslor är det också.
Jag skulle också varmt vilja rekommendera familjerådgivning.

En kort reflektion är också att jag undrar om du och ni har kolla på de Fem Kärleksspråken? Du skriver att din partner inte bekräftat dig i ord tillräckligt för den resa du gjort med din hälsa. Hon kanske inte har tal och ord som bekräftelse som ett av sina kärleksspråk och då har hon långt till den typen av sätt att visa sin kärlek på.
Vet du vad du har för kärleksspråk? Vad är din frus?

Ångest lindras allra bäst genom inre arbete och inte med tabletter. Tro mig. Den resan har jag gjort. Hamnade i beroende av bensodiazepiner och insomningstabletter och det rekommenderar jag ingen. Även om inte alla hamnar i beroende så finns det en risk. Säger inte att du skulle söka den typen av ångestlindring men det är lättare än man tror att söka artificiella sätt att lindra tung ångest och sömnproblem med.

Hoppas något av det jag skriver kan vara till hjälp och att du snart kommer ur det limbolöge du känner du och ni är i! Kram!

3 gillningar

Förklara gärna detta lite mer ingående. Förstår inte riktigt

Bröt ihop totalt hos kuratorn men kändes sp skönt efteråt. Tror jag slagit lite väl hårt på mig själv så här i efterhand. Pratat lite mer ingående om saker som föranlett allt detta och det känns skönt att att inse en del saker jag kanske varit för hård med mig själv om.

Har festat ganska hårt hela helgen och det i kombination med nästan ingen sömn inatt tog verkligen ut sig på mitt psyke.

Mår mycket bättre för tillfället. Ska skriva mera sen men just nu är jag så sjukt trött.

Kommer nog inte kunna sova ändå och kommer säkert skriva snart igen ändå.

Tack för alla snälla ord

2 gillningar

Och du kära framtida @Jahadu försök komma ihåg tillfället jag skriver detta. Paniken och ångesten du känner kan vara över lika fort som den kom som idag. Just nu känns det som att det inte finns något annat alternativ än att lämna. Hon lägger ingen kraft och energi på att självransaka sig själv. Det kommer bara leda till ett mer utdraget plågeri av dig. Och kom ihåg vad du gått igenom och det vill du aldrig mer göra igen.

Och om du återigen spöar skiten ur dig själv mentalt kan duju försöka tänka på vad kuratorn sa idag ang att “köra över folk”. Du kör inte över folk och många gånger du tror att du kör över X är det i själva verket hon som kör över dig.

3 gillningar