Fast i dåtiden

Well spoken :blush:

Varför vet inte barnen om vad han gjorde. För mig har öppenhet i den frågan varit en nyckel för att komma vidare så långt som jag har. Och då är min bara 7 och 11 år. Jag klarade inte av att vara delaktig i deras lögn gentemot mina barn. Nu vet de varför pappa varit så extremt ledsen och nere. Det har bara varit bra för min relation till mina barn.

1 gillning

Jag tycker inte det finns någon anledning till att dem ska veta. Det rör mig och honom och det vill jag bespara dem. Det kommer inget gott ut för dem att veta. De vet att pappa ville skiljas och att han träffat ny så därför är jag ledsen.

2 gillningar

Visst så kan man tänka och det gjorde jag också i 3 år. Men tror du de mår bättre av att du inte går vidare och är bitter? För de märker de - kan jag garantera.

Jag tror inte det hänger på om jag berättar för dem hur deras pappa betett sig om jag kan gå vidare eller inte tyvärr. Det ligger bara hos mig själv att tänka om o hålla mig undan honom så jag inte blir mer sårad. Lätt att säga, svårt att göra.

3 gillningar

ok, lycka till

1 gillning

Mycket klokt hanterat Singelisumpan🙏 Att svartlista ditt ex hade inte gjort att varken du, barnen eller x hade mått bättre. Du hade bara blivit bittrare o dina barn hade mått sämre för hur än det är älskar de sina föräldrar. O att ni hamnade där ni nu är beror först o främst på er ursprungliga relation o där är ni båda ansvariga. Önskar att fler hör inne kunde följa din linje för både sin egen skull men främst barnen.

1 gillning

Tack

Det handlade absolut inte om att svartlista någon. Bara klargöra vem som lämnade vem och att det inletts nytt förhållande innan. Sakliga saker utan detaljer. Som den klokaste personen på detta forum sa: "om de otrognes självbild av hur den vill uppfattas av barnen får sig en törn, får hen väl lägga på ett kol och förbättra den genom handling gentemot barnen. OCH jag har blivit jättemycket mindre bitter av det och mitt och X relation bättre så det går inte att generalisera som du gör.

4 gillningar

Min text var positivt menat till hur Singelisumpan hanterat sin situation o inte menat mot dg Johan40.

Jag har läst dina kommentarer här på forumet då du är mycket aktiv…tyvärr ofta negativa o bittra.

Jag hoppas för din skull att du ska kunna ta dig vidare o se våra diskussioner från två håll… o i framtiden finna glädjen i ditt liv.

1 gillning

Tack för den! Tycker tvärt om att jag verkligen kommit längre än jag trodde vid det här laget. Men jag har varit här i 3 år nu så det finns nog hela spektrat - kanske svårt att se nyanserna över tid som nykomling.

Letar men kan inte hitta din historia här på forumet. Vad har hänt dig och hur mår du?

2 gillningar

Jag har beskrivit min resa o fått en mycket vass kommentar av dig…så tackar som frågar. Jag mår mycket bra o har gjort hela tiden🤗

Din kommentar finner du i ”en tråd för dig som vill lämna eller har lämnat”. Jag är en lämnare🙏

1 gillning

Jag har ingen annan åsikt i den frågan. Att ljuga och inte berätta sanningen för den man varit ihop med länge, älskat och kanske har barn tillsammans med - tycker jag fortfarande är fegt och något man gör för sin egen vinnings skull. Oavsett hur man motiverar och förklarar sitt handlande. Mitt X motiverade också sitt ljugande med att det var för min skull. Jag kan lova dig att det inte hade blivit bättre om sanningen kommit fram några år senare - för fram kommer sanningen alltid och då slår den hårt mot alla i närheten. Det ligger liksom i sakens natur.

2 gillningar

Jag tror att du läste in saker som inte fanns i det inlägget som @Tanke skrev.

Bara för att jag inte har något roligare för mig och är nyfiken av naturen :smile: Vad skulle jag ha läst in som inte fanns där?

Det står att hon blev förälskad i en kollega - inte att hon var otrogen.

Ja, men det var att hon ville dölja det för sin man, som jag ser som ett problem. Hon var rädd för att han och andra skulle utgå ifrån att kollegan var anledningen till skilsmässan. Gissar att hon var rädd för att det skulle resulterat i en del negativ publicitet för henne - så då valde hon att dölja och/eller ljuga om det för sin man.

Jag tycker man som part i en skilsmässa förtjänar total ärlighet och öppenhet från motparten. Dels för att lögner har en tendens att förpesta relationer, men framför allt för att förstå och kunna se hela bilden inklusive sin egen del i det hela.

EDIT: Men nog om det, såna här diskussioner riskerar att spåra ur i inlägg efter inlägg där den röda tråden tappas bort. Vi tycker olika helt enkelt, men bara för det behöver man inte kalla motdebattören för bitter (eller ett typexempel på man som man skiljer sig från).

3 gillningar

Håller med… berättade också sanningen och inte ljuga som exet ville. Hon ville att vi skulle säga att det var ett gemensamt beslut… nej öppenhet och ärlighet. Det är barnen jag har kvar och skulle aldrig ljuga för något jag inte vill…

1 gillning

Nu tycker jag vi stänger denna tråd som jag startat då den tappat sitt syfte. Hoppas ni respekterar det o jag uppskattar era olika åsikter allihopa.

2 gillningar

Singelisumpan, Sens moral är att man inte ska svansa runt gamla X om man inte är jättelycklig.

Distans kan ordnas med beslutsam elegans och noll bitterhet. Man gör bara det som fungerar bäst och kan för en gångs skull, tack vare att relationen är slut, tänka bara på sig själv.

När man skvalpats runt i ett förhållande och blaskat bort sin färger måste de målas tillbaka av någon som vet var ränderna ska sitta.

Då är ett X en av de sämsta konsulter man kan hitta.

4 gillningar