Underhållsbidrag

Ikj

1 gillning

Hur kommer det sig att du inte betalat underhåll hittills? Jag menar, har ni varit överens om det upplägget eller har du låtit bli att betala? Du behöver förstås inte svara, men grundregeln är ju att man bidrar till sitt barns uppehälle. Och en snabb googling säger att 3 års retroaktivitet från det att talan väcks i domstol får man räkna med. Alltså låter det rimligt att du betalar för de här tre åren om det inte finns nån överenskommelse om annat. Det där ska du nog fråga juristen om, kan man hävda att ni varit överens om att du inte ska betala? Däremot ska du ju inte betala i förskott.

Försäkringskassan har en bra mall som räknar ut summorna åt dig, har du testat den? Där kan man se vad som är rimligt om man har olika inkomst. Man kan lägga in två barn som bor precis som du beskriver, och olika inkomst för föräldrarna. Ens egna kostnader t ex boende får man dra av en schablon för, samma för alla.

När barnet fyllt 18 så kan man betala till barnet, som sen betalar till föräldern som hen bor hos, men ärligt talat tycker jag att det verkar krångligt och lite tråkigt att dra in en så ung vuxen i den hanteringen om det inte finns väldigt särskilda skäl.

Lycka till!

1 gillning