Hela historien från förälskelse till skilsmässa

Jag hade haft en kinesisk tjej 12 år yngre än mig på visa i 2 månader som hängt med tillbaka från jobb utomlands men då var jag ordentligt överviktig. Jag litade inte på att det skulle bli ett bra förhållande och det fick rinna ut i sanden.

Några år senare närmade jag mig 40 år utan att ha haft någon lycka med dejting online trots att jag själv bara var lite rund, men utan vänner eftersom jag tappat lusten att alltid umgås med vänner som hade partners och inte var nöjd med mitt utseende så hade jag inget naturligt socialt kontaktnät kvar och nattklubbar var inte något för mig precis.

Jag satte mig på diet och gick ner så jag blev smal. Jag var så lycklig. La upp profil på svenska dehtingsajter men fick knappt någon mer kontakt. Jag såg riktigt bra ut faktiskt. Jag vara dock medelålders och det var svår att hitta ensamstående utan barn runt 35 och knappt några kvinnor var intresserade av en större åldersskillnad.

Jag började chatta med tjejer från Kina efterskott jag hade arbetat där lite tidigare och ju haft en kort romans med en därifrån tidigare.

Jag hittade en tjej som verkade trevlig att chatta med och vi chattade varje dag i 3 månader. Him var 13 år yngre än mig.

Jag började få problem med smärtor i magen och överkroppen och oroade mig väldigt för det eftersom läkarna inte kunde ställa en diagnos.
Senare skulle jag förstå att det var orsakat av min kraftiga viktnedgång.
Samtidigt en kväll frågade den kinesiska tjejen mig om jsg ville gifta mig. Hon verkade så snäll och lätt att prata med och jag hade ju ingen erfarenhet av hur man lär känna någon som passar ens personlighet.

Jag själv uppväxt med en närmast paranoid ensamstående överbeskyddande mamma har alltid haft svprt för konflikter och att argumentera emot olika saker så jag kände att den här kinesiska tjejen kommer jag nog att trivas med. Dessutom var jag snart 40 och i ett utsatt tillstånd med mina oförklarliga smärtor som kom och gick så blev jag glad av att hon ville gifta sig med mig.
Jag tänkte att jag kanske aldrig hittar någon annan.

Sagt och gjort.
I Kina gifte vi oss sen blev jag akut sjuk senare samma år på semester där och efter ett par månader i Sverige åkte jag tillbaka dit och gjorde en operation där när min fru vsr med mig ock det gick bra.
Det måste dock varit en chock för min fru att jag behövde opereras så kort efter att vi gift oss.
Hon följde med mig hem till Sverige och vi bosatte oss här.
Jag hade inga besvär efter operationen men kanske lite för smal fast jag la på mig vikt sen.

Sexet fungerade aldrig till hundra procent.
Som ensamstående var jag inte van vid känslan av sex och jag hade problem att komma hela vägen fram så att säga.

Jag skämdes och ville inte säga något.
Hon hade varit med en eller två killar tidigare tror jag men verkade inte heller så erfaren och inte särskilt iniriativtagande.

Vårt förhållande blev successivt utan sex men vi kramades och pussades fortfarande och jag hade känslor för henne ändå.

Vi åkte på resor och hon studerade svenska och jobbade extra på restaurang.

Jag betalade för det mesta och hon fick fina presenter varje år.

Hon var aldrig spontan eller skämtade om saker spontant och hon tog inte initiativ heller till saker. Hon följde aldrig med i nyheter i världen och på våra resor fick jag planera allting. Foton framför kända byggnader samt shopping verkade vara hennes intresse på resorna. Själv var jag intresserad av historiska och naturen också.
Varje dag på våra resor var hon alltid missnöjd med de foton jag tog eller att vi promenerade för mycket. Det var tråkigt ofta tror jag hon tyckte.

Hon var alltid spinkig och gav upp kursen i simning. Hon tyckte cykling var jobbigt.
Jag kände ofta under åren att jag liksom fick anstränga mig för att göra henne till lags oavsett vad vi gjorde tillsammans.

Ibland överreagerade jag säkert med min känslighet när hon sa saker till mig men ofta tror jag hon utnyttjade min snällhet och mycket väl var medveten om hur spydig hennes kommentar var.

Jag la på mig vikt med åren och började snarka så vi började sova i olika rum.
Vi slutade att titta på tv tillsammans och började spela dataspel eller titta på Youtube var för sig.

Vi ansökte om hjälp med graviditet men sen sa sjukhuset att hon antagligen behöver lägga på sig ett par kilo för att de ska sätta igång med insemination. Hon försökte men kunde inte gå upp i vikt. Kanske instabila nivåer från sköldkörteln också.

Hon började anmärka på mer och mer som jag gjorde eller inte gjorde och kunde fälla ordentligt spydiga kommentarer mot mig var och varannan dag hemma.

På Instagram hade hon tusen bilder på sig själv och kanske 50 tillsammans med vänner och bekanta. Bara två bilder på oss tillsammans.

Sen kom pandemin hon hade fastnat för ett dataspel och gjorde inget annat nu än att spela det eftersom hon inte kunde gå ut eller jobba.

Hon åkte hem till sin familj i Kina efter ett års pandemi och fortsatte spela spelet där.

Vi chattade nästan aldrig med varandra förutom när hon behövde hjälp med pengar.
Jag kände att vi hade inget att prata om.
Efter ett halvår sa hon att hennes syster hade hjälpt till att köpa en lägenhet åt henne som hon sa var till oss. Hon sa att vi måste betala av lånet vare månad till hennes syster så jag började skicka 10000 kr varje månad för lånet samt betala tillbaka kontantinsats till hennes syster.

Hon föreslog först att skiljas för att kunna stå på kontraktet själv men båda måste skriva under i Kina så det fick bli hennes syster som fick skriva på kontraktet sa hon.

Hon kom tillbaka till Sverige efter ett år i Kina under pandemin men egentligen ville hon inte. Jag sa att det kan bli problem med PUT fast him hade säkert kunnat stanna ett år till.
Samtidigt ville jag börja jobba med förhållandet eftersom jag börjar bli gammal och inser att äktenskap och familj är det viktigaste nu inte andra nöjen.

Jag hade inte gått ner i vikt när hon kom tillbaka men såg ändå fram emot att hon kom tillbaka och hoppades att vi båda skulle börja ägna mer tid åt varandra istället för separat.

Trots det köpte jag en dyr gaming laptop till henne för att jag vet hur mycket hon gillar det spelet och jag ville inte att hon skulle klaga på datorn. Jag tänkte ändå att hon skulle kunna ha kontroll och även spendera tid med mig hemma eftersom vi båda är hemma dygnet runt pga pandemin. Jag jobbar hemifrån.

Jag märkte ganska snart dock att hennes beteende var annorlunda hon tog inget initiativ till intim kontakt som pussar eller kramar som hon ändå gjort tidigare ibland.

Jag sa lite med glimten i ögat att jag ville prova med sex igen men det var nog ganska dumt med tanke på att hon ju just kommit tillbaka och jag faktiskt var 10-15kg tjockare än vad jag vet hon tycker är gränsen för att jag är attraktiv.

Hon hade faktiskt sagt tidigare redan innan pandemin att om jag inte går ner i vikt ska hon lämna mig halvt på skämt halvt allvarligt.

När jag efter en vecka konfronterade henne varför hon var så känslokall mot mig sa hon att hon inte älskar mig längre och att hon tappat passionen. Närdå frågade jag. För flera år sen precis efter vi träffats och du genomgått operationen svarade hon.

Det kom som en chock. Men sen tänkte jag tillbaka och redan första alla hjärtans dag vi bodde tillsammans minns jag hur hon ville åka på kryssning med en tjejkompis här i Sverige.

Hon har aldrig riktigt ansträngt sig för min födelsedag och hon har aldrig varit intresserad av midsommar jul eller nyår. Hon var alltid väldigt petig med maten. Oftast fick jag jaga rätt på kinesiska restauranger när vi var på semester utomlands. I Sverige åt hon aldrig annat än kinesisk mat eller det hon själv lagade.

Hon sa iallafall när jag satt där på sängen med henne att hon hade en kall känsla för sex nu som aldrig kommer förändras och att hon vill leva som vänner. Hon sa det är upp till mig att bestämma om jag vill separera eller inte.

Helt förkrossad men ändå inte oväntat med tanke på hur vi levt som rumskamrater tänkte jag att då är det kört att försöka få till ett förhållande igen av detta äktenskap.

Jul och nyår kom efter en månad och hon satt och spelade spel hela kvällarna och nätterna och sov på dagen. Jag fick sitta helst själv under julen. Inga presenter eller intresse för att dekorera julpynt och julgran.

Nyårsfyrverkerierna fick jag titta på själv från min balkong medan hon satt med sitt online spel och hade roligt med sina spelkompisar som vanligt. Visst jag har väl inte ansträngt mig så mycket tidigare att fira jul och nyår men hon har ju ändå aldrig visst något särskilt intresse.

Några dagar senare ville jag prata och pekade på ett av våra bröllopsfoton men hon sa att det där det var länge sen. Jag sa att jag kan försörja bli den kille hon först träffade och hon sa “really?” med lite frågande intonation. Jag sa att för mig är hon fortfarnade samma fina tjej jag först träffade. Hon bröt ihop i tårar på min arm och sa att hon inte har varit snäll mot mig. Jag vet inte exakt vad hon syftade på om hon menade sen hon kom tillbaka eller flera år tillbaka. Hon sprang ut i köket och torkade tårarna.

Jag skämtade och sa att vi kanske skulle skaffa en hund och då sa hon att det gillar hon för då blir det inte så tråkigt. Hon menade att då kan hon umgås med mig mer om vi går ut med hunden och då kommer hon inte spela lila mycket spel.

Att titta på film är tråkigt säger hon och hon vill inte mysa tillsammans i soffan. En hund är inte tråkig som du är kanske lite på skämt men ändå. När hon inte spelar dataspel tittar hon på kinesisk YouTube eller film. Inte ens kan hon föreslå en kinesisk film med engelsk text heller så att jag kan titta med henne.

Jag sa att jag saknar kramar och pussar ihop hon började ge mig det då innan vi sa gonatt i separata sovrum men det har runnit ut i sanden också för jag känner att det inte är genuint och jag la märke till att hon ofta var snäll och kramade mig precis innan hon påminde mig om när vi kan få hunden eller om jag kom till henne och kramade så frågade hon när vi kan få hunden. Hon spelar på natten trots att jag ibland störs av det eftersom jag måste upp och jobba på morgonen. Känns som hon har noll respekt för mig så jag slutade bry mig om kramandet så mycket. Jag förhalar detta med hunden och skyller på olika saker som väntetid.

Kändes som om hennes tillgivenhet var villkorad beroende på om jag köper en hund eller inte så jag kände att detta går inte längre.

Hon verkar äcklas av mig och de få gånger jag kommit till hennes säng för att känna närheten till en annan människa och kramas som vi gjorde förut i sängen så känner hon obehag av att jag bara befinner mig i samma säng nu.

Hon sa att vi kanske kan prova sexet igen om jag köper en hund åt henne. Ungefär som om det är någon slags utpressning.
Sen har hon kallar mig för gammal, tjock, dum i huvet och liten penis ibland.
Jag råkade värma på vattnet i vattenkokaren igen då pekade hon på huvudet och sa att det måste vara något fel på mig. Hon hade väntat på att det skulle kallna lite.

Vi har inga gemensamma intressen, inga barn, inget sexliv och hon verkar ofta bli irriterad på mig för småsaker. Samtidigt betalar jag för alla räkningar och dessutom vill hon att jag ska fortsätta skicka pengar till hennes syster för att betala hennes lägenhet.

Till saken hör också att hennes brorsa hamnat i fängelse i 15 år förra året och hennes syster försöker få ihop pengar till advokater för att sänka strafftiden. Kanske är det egentligen dit pengarna går. Kanske finns det ingen lägenhet.

Visst kan jag gå ner i vikt betala hennes lägenhet och jobba på sexlivet om hon är med på det efter vi skaffar hund men dels är hon inte längre säker på om hon vill ha barn dessutom tror jag inte att jag blir lycklig med henne ändå.

Jag har självklart en del i detta själv att jag inte kände efter om vi passade ihop först innan vi gifte oss men det är lättare sagt än gjort och att jag inte jobbade på sexlivet eller höll min vikt och när vi inte har barn efter flera år känner hon sig väl deprimerad. Vi borde ha skiljt oss tidigare.

Skilsmässan är inskickad nu.

4 gillningar

Skönt att skilsmässan är inskickad. Skicka sen tillbaka henne till Kina. Ditt problem är nog inte relationsmässigt utan psykologiskt. Du har tagit mycket skit för att bli bekräftad och sedd. Men allt det där finns inom dig, du kan inte leta efter frälsning utanför dig själv och definitivt inte i en annan människa.

Vad tycker du om att göra?

3 gillningar

Inte en enda dag för tidigt :v:

Hem med henne till Kina asap, där får hon pröjsa för sina inköp och familj i fängelse etc. och INTE en enda krona mer till henne (och ingen hund) som du inte är juridiskt tvingad till :muscle: :athletic_shoe: :dash:

Fy 17 vilken ledsam och tragisk relationsberättelse, men jag tror som @Largo att detta handlar om att få hjälp att både bearbeta det som varit och att bygga upp dig själv som individ. Du verkar ha planer på hur du ska ta dig vidare och träffa andra människor via intressen och hobbys och liknande vilket är utmärkt :+1:

Men jag skulle vilja ge dig rådet att testa en samtalskontakt rörande dig själv, din egen självkänsla och din bild av dig själv för att bygga upp dig själv. Tex. vad du själv tror att du måste göra/vara/se ut för att duga osv. och din beredvillighet att göra avkall på alla dina egna önskemål och förhoppningar bara för att få vistas/vara i närheten av någon annan människa/kvinna.

3 gillningar

Det låter som om du verkligen har tänkt på din partners intressen och velat göra något speciellt för henne genom att köpa en dyr bärbar dator så att hon kan spela svenska casino. Det visar att du bryr dig om och tar hänsyn till hennes behov och intressen. Det faktum att hon också kommer att kunna tillbringa tid med dig hemma är en trevlig tanke, särskilt med tanke på den pågående pandemin som har påverkat många människors livsstilar.

Nej, sannolikheten för att det finns någon lägenhet är nog ganska liten.
Hoppas att du lär dig av detta och hittar någon som du kan ha ett bättre förhållande med.