Ensamheten

Jag har landat i skilsmässan och för redan en tid sedan slutat hoppas attt de kan vi bli vi igen. Skrev ett brev till henne (delade det även här) och då valde jag efter det att gå vidare och blicka framåt. Allt för att få till ett avslut. Den delen verkar gå riktigt bra för mig nu. Jag saknar inte henne dess mer och funderar ofta om jag ens vill ha henne tillbaka.

Saknar inte direkt henne, men jag saknar det vi hade, tryggheten, någon att tala med, helt enkelt någon som gjorde att saker flyttade plats i huset utan att jag gör det. Känner mig så otroligt ensam nu.

Hon vill hålla kontakt och skriver typ varje dag till mig praktiska saker och kring barnen, hon ville dessutom igår att jag sku komma in till henne och sitta brevid henne och gemensamt gå genom en praktisk sak på datorn när de gäller försäljning av hemmet osv. Detta när jag hade varit på gymnastik med ena barnet och körde hem henne igen. Det ville inte jag, men gick med på det motvilligt efter som hon prompt ville det och det absurda var att de kändes som man fick lite värme i den konstiga situationen och de var lite som förr. Samtidigt, så hade hon bra kunnat ta detta via epost och förstår ej varför jag måste komma in och sitta brevid henne.

Hon ringde mycket tidigare också, men här sade jag nyligen att jag vill endast ha kontakt textvägen nu i framtiden. Jag behöver utrymme för mig att gå vidare. Blir alltså både glad och ledsen varje gång hon tar kontakt.

Vänner umgås jag oftare med en förr, men känner mig ändå så grymt ensam.
Jobbar dessutom hemifrån i ett annat land så har bara kolleger över skärmen.

Kvällar och fritid försöker jag att ha aktiviter (gått mer i ännu mer saker), gå på gym osv, men jag saknar något mer. Går rentav i affärer och talar med säljare bara för att få lite social kontakt på dagen mm. Undviker datorn till allt utöver jobb. Avskyr rentav onlinekontakt. Hade bytt jobb, om jag inte haft så bra lön.

Veckoslut så har ofta vänner annat för sig och de bjuder inte med mig, så då har jag gått ensam på krog och lite försökt socialisera mig. Där välkomnas man av tjejer medan männen ser argt på en. Det är tufft, men vet ej vad mer jag kan göra när man inte heller vill sitta hemma. Dricker dock max 1-2 öl.

Jag har försökt hitta andra singelmän (även tjejer), som vill hänga ut och ha skoj. Dock otroligt svårt. Behöver fler vänner och mindre bekanta.

Denna ensamhet är otroligt tuff att hantera.

Det som jag dock märkt att socialisera och deltag i lite diskussioner på appen Jodel, så ger i alla fall lite utrymme för mitt sociala behov. Chattar även med någon tjej ibland.

Ja, jag har ett starkt socialt behov. Något jag ej får utlopp för nu.
Samtidigt har jag mer sociala kontakter nu än förr om jag inte då räknar med kontakten till barnen och min X-fru.

Förr kunde jag njuta av en liten godispåse och se en film på TV tillsamans med mitt X.
Det är dit jag vill igen. Okej, utan mitt X, men kunna njuta och inte känna att något saknas hela tiden.

Har ni några tips vad man bör göra?

5 gillningar

Tjena @Pulvret
.
Tycker du sköter dig bra, detta med X kan ju vara svårt, lätt att säga nej-tack men svårt i vardagen.
.
Bra att du håller dig till 2 bärs, lätt att ramla i " jag ska bara ta … ", sen kan det va klippt.
.
Många börjar ju att sporta, dvs… gå på gym, kan de va nått.
Gå med i nån idrottsklubb kanske.
.

Tack,

Ja, jag vill ej ramla i alkoholträsket fast det nog hade varit skönt då när man mådde som sämst.
Mitt X luktade väldigt med alkohol när jag hälsade på henne då tidigare, så hon använde nog det som medicin.

Gym går jag på, men där är de ju mest ytlig kontakt. Valde väl för tråkigt gym bara för att de var bra pris. Idrottsklubb, eventuellt men vet ej vad jag är fullt intresserad av. Gillar när man byter sporter.

Får nog bara hoppas all denna ensamhetskänsla snart minskar.
Var singel som student också och trivdes då bra, fast jag då längtade efter kärleken. Men då var livet också väldigt socialt. Idag har alla så bråttom med familj och vardag. Minns även hur jag under vårt förhållande flera gånger tänkt tillbaka och vart lycklig över att någon verkligen älskar mig.

Evighetsinglarna har byggt sitt egna liv och några andra män som skilt sig känner jag inte till eller så är de stora as. Känner deras X-ytligt, så får väl börja umgås med de istället.
Bor på en mindre ort.

Ibland funderar jag att flytta och börja helt från noll.
Samtidigt vill jag se, var landar jag i nästa kärlek. Väntar på den dagen!

3 gillningar

Ni får gärna ge ett svar.

Det du saknar är ju förhållandet som tar tid att bygga upp, det där självklara trygga. För att ta dig dit måste du ju ge dig ut och dejta. Hitta den där någon. Riktigt där är du kanske inte än? Får jag uppfattningen av iaf.

I övrigt tycker jag det verkar som att du gör vad du kan utifrån förutsättningarna. Ska det bli stora förändringar måste stora göras. Kanske nytt jobb ändå? Om du saknar fysiska och emotionellt kravlösa sammanhang så är ju arbetsplatsen och kollegor ett lysande sådant.

Vad gäller träning som ändå är mer socialt än gym så kan tipsa om crossfit. Kör det själv en hel del och även om jag fick obehagsrys av den familjära känslan i början så är boxen nu som ett litet härligt vuxenfritids. Effektiv träning är det också och kul😃
Padel kör jag inte själv men det har andra tipsat om som en väldigt bra sport socialt. Så vem vet kanske hakar jag på den trenden en sisådär 10 år försent;-)

1 gillning

Jag förstår känslan av ensamhet. Är själv extrovert och tycker inte om att vara själv. Men har lärt mig leva med det. Möta mig själv. Inte alltid man gillar vad man ser, men det utvecklar.

Spelar massvis med padel både för träning och umgänge. Det är min frizon från hjärnan som funkar väl för min del.

Alkohol pausade jag ifrån helt när beskedet kom och jag kraschade både för separationen och även hur jag mådde från utmattning på jobbet osv. Snart ett år sedan och det är väldigt sällan jag saknar det kan jag säga. Faktiskt mer att jag är ”rädd” att bli ifrågasatt när jag är i sociala sammanhang. Särskilt som jag nog alltid varit lite av en festprisse, men är skönt att känna sig helt i kontroll och bonus är både hur kroppen känns och ser ut :wink:

Kämpa på! :muscle:

3 gillningar

Jag tänker lite likadant som Skottaren, att du borde söka dig till aktiviteter som bjuder in till mycket interaktion. Finns det någon brädspelsgrupp eller brädspelsförening i närheten? Det är ett kul sätt att umgås med nya människor. Sjunga i kör? Någon kurs i pardans? (Män är alltid i underskott och extremt uppskattade i bägge dessa aktiviteter!) Kajakpaddling eller annan naturaktivitet med Friluftsfrämjandet?

1 gillning

Tack för alla svar.

Känner ingen ensamhet nu.
Nu känner jag bara en extrem tomhet/ apati och vilsen, vad ska jag göra?

Eftersom jag blev uppsagd igår från ett mycket bra jobb (pga dålig ekonomi).
Min ekonomiska tryggghet, det stabila jag hade kvar efter skilsmässan är även det borta nu.
Arbetat som konsult via eget företag, dvs ingen A-kassa. Dessutom 3,5 månad bakåt ännu obetalt. De lovade återkomma med en betalplan. Är ändå rädd att jag inget får om bolaget går omkull trots att jag arbetar kvar i 3 månader till som mitt avtal säger.

Vet ej hur jag ska orka längre med all denna skit.

Träffade även X igår igen och hon var överlycklig nu men gav mig några tröstekramar för att hon tyckte synd om mig. Men vad hjälper det nu. Tvärtom så vill jag inte känna värme nu av henne!

Jag faller ännu djupare och hon klättrar.

Är mitt liv förbi nu? Allt är snart borta…

Oj, vilken djupt traumatisk situation du har hamnat i på alla plan av livet :cold_sweat:

Har du någon att samtala med?

För nu mer än någonsin behövs stödjande samtal i denna livskris :pray:

Jag har en terapeut som lovade ringa mig kl 13 idag, men annars är det dåligt.

Inte sovit många timmar.

Men är totalt förstörd och kan egentligen inte jobba, men mina chefer kör på som inget hänt idag. Jag hoppas att hitta nytt jobb relativt snabbt.

Är livrädd att fastna här och falla ytterligare. Hur starkt är psyket?

Oj. Jag lider med dig, det är hemskt när mattan rycks undan oavsett om det är i en relation eller ett jobb. Du kommer inte fastna här, det kommer vara pissigt ett tag men du kommer inte fastna, psyket är starkt. Starkare än man tror.
Du klarar det här och om ett halvår kommer du inte må som nu och om ett år kommer du inte må som för ett halvår sen. Då kommer du kunna se tillbaka med helt andra känslor än dem du känner nu.
Ett steg i taget bara.
kram

Tack för allt stöd.

Skickade en spontanansökan till ett jobb idag och fick direkt svar och de ville veta lite mer.
En liten ljusglimt i allt mörker i alla fall.

Är också glad att jag inte har drabbats av självmordstankar ännu…
Jag tänkte bara att de sku va skönt o få slippa all denna smärta och stress.
Samtidigt så vill jag ännu leva. Jag vill komma tillbaka. Få en revansch i livet.

4 gillningar

Oändligt mycket starkare än man någonsin själv kan föreställa sig när man står mitt i eländet :muscle: :revolving_hearts: