Hem | Så här skiljer du dig | Skriv bodelningsavtal | Juridik | Sök advokat | Träffa psykolog | Artiklar

Inspiration till dejting

I en annan tråd på forumet började vi dels diskutera olika dejtingtjänster på nätet, och vilka alternativ som kan finnas för oss som inte riktigt vågar ge oss in i den digitala världen. Kan vi hjälpas åt härinne att tipsa om och utvärdera lite olika möjligheter/platser som finns att träffa nya intressanta människor? Både digitala och analoga ställen!

Här är mina förslag som jag direkt kom på: (obs inga utvärderingar ännu pga är för färsk härinne, men jag återkommer :grinning:)

  • Salsakurs
  • Volontär för något meningsfullt
  • Kvällskurs
  • Gymmets löpgrupp
  • Styrelseuppdrag
1 gillning

Jag tror på föreningsgrejen. Att vara aktiv i en förening med ett gemensamt intresse. Kan ju vara allt egentligen. Fundera ut något man är lite extra intresserad av och öka på det intresset. Fördelen är att man från start har något gemensamt.

2 gillningar

Geocaching
Själv hoppas jag ju innerligt på att jag kommer hitta trevligt sällskap via geocaching, som är min grej liksom. Fast hittills har jag utövat det mestadels ensam, då X varit helt ointresserad och barnen mest velat följa med till spännande ställen som grottor och liknande.

Jag anser att mitt intresse har ALLT. Du letar “skatter” med hjälp av gps (finns i din smartphone), det finns nog en geocache på varenda sevärdhet i hela världen (i stan, i skogen, till fjälls… osv) och alltså alltid något att göra, vart du än går! Ibland är själva “skatten” lurigare att hitta - desto roligare. Funkar på dejt, funkar när barnen är med, funkar till och med om föräldrargenerationen är med! Det går fint att välja fysisk utmaning (vissa klättrar med sele för att hitta skatten, andra nöjer sig med en promenad i svampskogen, vissa kör fjällvandring. Man väljer själv). Funkar som dagens motion och ger samtalsämnen.

Själv gillar jag ju smarta människor och naturligtvis finns det en kategori geocacher för smartisar också. Mysterium kallas det då och man behöver lösa en gåta eller en uppgift i förväg för att hitta skatten. Kul grej att göra ihop, och funkar som samtalsämne på vilken middag som helst.

Mer information finns på geocaching.com och det är gratis att gå med i communityn och ladda ner basic-app som verktyg. Rekommenderas varmt!

5 gillningar

Jag var på ICA Maxi och storhandlade, vid grönsaksdisken. Och dra på trissor… en stilig man närmade sig med blixtens hastighet!

“Snälla. Kan du hjälpa mig.” (Höll fram en burk med färdigskalade räkor)
“Vad är sista-datumet för de här?” (Såg bedjande ut)

Jag tittar på den mikroskopiska texten. Omöjligt att se vad det står.

“Öh, låt mig bara ta fram mina läsisar…” (Fumlar i väskan)

“Fem dagar efter öppnad burk!” sa jag triumferande och lämnade tillbaka burken. Mannen såg lite överrumplad ut. Det var först efteråt som jag insåg vilken möjlighet jag just sumpat. Kunde ju bjudit in mig på räkmacka (på räkor som ej var utgångna). Han trodde ju att jag var så ung att jag inte behöver läsisar (helt fel)! Vi var nog jämnåriga.

ICA Maxi alltså, som potentiellt raggställe. Det trodde en inte! :joy:

6 gillningar

Hahaha, jag dör! Särskilt det där med minitexten och läsglasögonen - det lär väl drabba alla som tänker försöka dejta i medelåldern! :smiley:

Men jodå, jag har blivit shanghaiad som kaffe-smakråd på Ica en gång. Fast inte heller jag bjöd in mig själv på fika, vilket hade kunnat vara effektivt.

Vid ett annat tillfälle råkade jag springa och lägga alla mina varor i fel kundvagn. Jag blev mer och mer irriterad över att någon flyttade den hela tiden så fort jag vände ryggen till. Tills en gentleman plötsligt överraskade mig med ett ljudligt “Aha! Det är alltså DU som lägger ner en massa varor i min vagn när jag inte tittar!”

Han lät riktigt triumferande, som att han löst ett komplicerat mysterium. Vi hade ett riktigt kul samtal ända fram till kassan där vi skojade om att vi lika gärna kunde dela kvittot rakt av.

Tja, vore man lite mer på hugget så hade Ica absolut varit något.

4 gillningar