Hjälp vid bodelning!

Önskar lite hjälp ang bodelning… Jag och M ligger i skilsmässa men bor under samma tak fortfarande. Nåt utav det jobbigaste jag har varit med om…
Vet om att han har pengar på sina konton då han alltid ville ha kontroll på allt , med våra resor , investeringar osv. Till mig säger han bara att det inte finns nåt fast han jobbar som chef och tjänar bra.
Han vägrar så klart en bodelning …
Jag har också ett bra arbete men har tyvärr fastnat i kvinnofällan med alla dess mjuka värden😥
Jag är inne på bodelningsfövaltare, dra in en jurist( som jag bokat tid med redan) men det kommer att bli en dyyyyyr historia då han tar 2000 kr i timmen🙈
Någon som kan hjälpa mig vad jag gör bäst?
Är så trött och känslomässigt utmattad att jag knappt orkar tänka .

NU är det akut bråttom att du försöker ta till dig ett vettigt perspektiv omgående. För dessa “2000 i timmen” är med all säkerhet de bäst investerade timmarna och tusenlapparna i ditt liv.

Skulle du däremot köpt en “handväska” eller något liknande så hade 2 tusen varit totalt bortkastade pengar och att beteckna som extremt “dyyyyyrt”… men nu handlar det om att få hjälp av ett proffs på hur du ska försöka få egen kunskap, insikt, rättvisa och i förlängningen en någorlunda rättvis fördelning på era tillgångar.

2000/timmen är ingenting när det gäller just den här investeringen, medan 2000 kan vara alldeles uppåt väggarna när det gäller mycket annat som många människor utan tvekan låter tusenlapparna rulla på medan allt är bulla. Nota bene att jag med det inte säger något alls om att du skulle göra så i vanliga fall, för det tror jag inte och det vet jag inget om… utan det jag är ute efter är att här är att DU ska försöka sätta saker i rätt perspektiv mtp. den situation du är i just nu.

Så, tveka inte en sekund att ta professionell hjälp asap!

1 gillning

Tusen tack för ditt svar🤗
Jag är helt med hur du resonerar , undrade mest om vad är bäst att ta en bodelningsfövaltare via tingsrätten(där kostnaden delas på båda oss) men kanske tar längre tid eller vad vet jag eller att ta en utomstående jurist som endast företräder mig?

Den sistnämnde har jag bokad tid med men då är kostnaden endast min , och som jag förstår det nu så kan min ”älskade make” förhala rätt bra…

Jag har ingen personlig erfarenhet av bodelningsförättare, men jag skulle (fortfarande personligen) inte tveka en sekund att börja med en bra, skicklig och välrenommerad jurist när det gäller äktenskapsskillnad. För precis som ingen kan allt, så är ingen jurist specialist på alla områden.

Anledningen till att jag skulle välja att börja där (så länge jag inte själv vore väldigt väl bevandrad när det gäller både privatekonomi och skilsmässoreglementen, men å andra sidan så vore jag det så skulle inte detta vara ett så stort problem för då skulle jag redan innan ha vetat var vi inom relationen låg till ekonomiskt och vad det finns att dela på) vore för att få proffsig information och proffsiga råd riktade till MIG över hur jag bäst tillvaratar mina egna intressen i detta läget.

Så, räkna alltså inte på enstaka tusenlappar på ett kortsiktigt sätt utan se istället till att de tusenlappar du spenderar tjänar DIG bäst. Oavsett om det kostar dig ett antal timmars konsultation som du får pröjsa själv. Han har redan ett försprång när det gäller er privatekonomi och han kommer inte att breefa in dig frivilligt, alltså måste du skaffa dig den kunskapen på egen hand. Och sedan gör du förhoppningsvis aldrig om misstaget att lägga all kunskap och kännedom om din egen privatekonomi i händerna på någon annan, även om du inte är så intresserad av sådana frågor… för det är fortfarande den största kvinnofällan av alla :muscle:

Hejja Dig!

Tack för ditt input, behöver bara bli stärkt .
Inte lätt när han tjänar mer och anser att det är något han själv tjänat ihop och det är hans ensak.
Han är manipulativ och jobbar som högre uppsatt chef, även om jag är smart och har koll på det mesta så finns det ju en orsak till att vi står där vi står idag…
Vill bara lösa detta snabbast och smidigast jag kan så jag kan börja läka.
Tack än en gång för dina svar

1 gillning

Inget som han tjänat ihop under pågående äktenskap är hans ensak. Det är annat om det handlar om arv eller gåvor som han fått som är hans enskilda egendom, eller om ni har ett äktenskapsförord.

Snabbt och smidigt kan iof. ha sina fördelar, men att först och främst lösa detta på ett sätt som säkerställer att du får tillgång till allt det som du har rätt till är en viktig hörnsten för läkning utan framtida bitterhet och besvikelse. Dessutom är det något som stort gagnar framtiden för både dig själv och dina barn.

Lycka till!

Grymma svar! Jag är fullt medveten om det du skriver MEN har nog blivit nedbruten för att tänka helt klart! Tack för att du tar dig tid att svara och för dessa goda råd!!! På tis har jag tiden bokad 16.00 med juristen. Är bara att köra nu​:muscle::raised_hands:

1 gillning

Du måste ta hjälp av jurist ¡ Min man ville också att vi skulle göra det själva men höll på o bråkade o tjafsade att våra gemmensamma konton var bara han som hade satt in pengar dit inte jag ! Så jag fick nog av idiot förklaringar o smädningar så jag anlitade advokat. Du kan göraa det själv o tvinga honom annars kan man få hjälp av tingsrätten . Men det tar längre tid men det räknas av på bodelningspengarna

1 gillning

Tack för ditt svar🤗
Ska träffa en jurist imorgon men blev lite fundersam när han talade om att han inte kan tvinga honom till något utan att min man kan förhala rätt rejält … Förstog inte riktigt vad som va den stora skillnaden mot att ta in en bodelningsförättare som vi båda får dela på( tänker att han kanske inte tjänar på att förhala om det svider i hans plånbok också…)
Hur lång tid tog er proces ( även om jag förstår att det är individuellt )

Jag gjorde bodelning med min sambo helt utan jurist. Vi gjorde en överenskommelse. Jag var ganska generös iom att jag tjänar mycket bättre än x:et, på så sätt fick vi slut på den affären hyggligt fort, tog 1,5 år.

Min sambo däremot har en riktig mardröm med sitt x. Det har varit en vända hos bodelningsförrättare och sedan överklagats. Huvudförhandling är om ett par månader, då har det gått 2,5 år sedan hon ansökte om bodelningsförrättare (för att hon inte vill prata öht med min sambo). Under hela denna tid har hon inte betalat ett öre för gemensamma kostnader. Inte lagt två strån i kors för att lösa situationen. Nu är väl båda de två lite väl tjurskalliga för sitt eget bästa, jag hade inte hamnat i den situationen.

Det bästa vore om både du och ditt x kan träffa juristen som talar om vad som är lagligt möjligt att kräva.
Om sedan ditt x försöker kräva dig på mer för att du ska få köpa ut honom så släpp den drömmen. Om han förhalar medvetet så går det att stämma honom på det om det tar orimliga proportioner.

Tack snälla för du delar med dig. Tack för tipsen. Hoppas på den bästa lösningen för oss båda.
//M