Bostadsbidrag

Hej!
Är det någon som vet om man får bostadsbidrag när ena barnet är 18 år, går fortfarande på gymnasiet. Jag förstår inte när man kollar försäkringskassan kassakollen.

Ja! Så länge barnet går på gymnasiet har du rätt till bostadsbidrag (givet att övriga villkor är uppfyllda) Skolan rapporterat barnets frånvaro till CSN och FK kollar dessa uppgifter så ev avhopp fr gymnasiet= Indraget bostadsbidrag.

1 gillning

Vet du hur det fungerar när barnet slutat gymnasiet?
Har även ett yngre barn.
Det står något på hemsidans försäkringskassan att man ska räkna med om barnen har sparade pengar, är det något du vet någonting om?

Du får bidrag tom månaden innan han tar studenten, bidraget dras in automatiskt. Om du därefter har ett hemmaboende barn kvar hemma, räknas ditt bidrag om baserat på att du har just ett barn. När det sista barnet sedan fyllt 18 år och tagit studenten, kan du inte längre få bidrag (om du själv fyllt 29 år vilket jag förutsätter att du har)

Och; Du ska redovisa både det du själv och barnen har på bankkonton, i fonder och aktier. Likaså ev lån du har. Utifrån alla dessa uppgifter görs sedan en beräkning om just ditt eventuella bidrag.

Lycka till!

1 gillning