Bodelning

Hej!
Är det någon som vet när börjar man räkna att man delar upp sin egendom? Är det från datumet man skriver på skilsmässoansökan? Är det när papperet ankommer till tingsrätten eller är det när de 6 månadernas betänketid är slut och man fullföljer skilsmässan. Blir fundersam då mannen skrev ett datum några dagar bakåt i tiden? Han har en väldigt mycket högre inkomst än mig och jag vill verkligen inte bli lurad. Funderar på om det fanns ett syfte från hans sida att skriva det datumet? :thinking: Vi har ännu inte skickat in papperna och funderar på om vi kanske ska skriva ut ett nytt och skriva dagens datum?

Kan ikke mye om dette, og ihvertfall ikke om hva som gjelder i Sverige, men skriv IKKE under på noe du er usikker på, og at han etterdaterer er ikke ok. Skaff deg kunnskap om dette, og la deg ikke lure. Det er mange som har kontroll på disse spørsmålene her inne.

Lykke til :muscle: :smiley:

1 gillning

Tack! :slight_smile:

Datum den lämnas in till Tingsrätten och stämplas. Googla på ”brytdagen”.

Läs denna, tar upp bl a detta.

Hej, på pappret som tingsrätten skickar tillbaka står brytdatumet noterat (inte datumet när det skrevs ut), sen står även det datum ni tidigast kan fullfölja skilsmässan, och även det sista datumet för fullföljandet.

Tack för era svar! Nu ligger det i ett kuvert här och ska skickas med post idag. :white_check_mark:

1 gillning

Tänk på att avgiften ska betalas in också. Lätt att glömma i all stress…

2 gillningar

Tack @50-taggare! Gjorde det igår och idag landade det i en brevlåda.

1 gillning