Att leva/levt med en psykopat

Hej!
Jag har i flera års tid levt tillsammans med och varit gift med en kvinna som jag nu börjar förstå att är psykopat. Jag har tagit del av litteratur på området och allting tycks stämma med hur hon är och har varit.
Hon ljuger helt obesvärat, och är till och med stolt över sin förmåga. Hon har varit aggresiv, skrikigt och kastat saker. Hon har ofta skrikigt på mig hela nätter för att sen gå och lägga sig på morgonen när jag varit tvungen att åka till jobbet helt utmattad i ordets värsta bemärkelse.

Hon är utåt väldigt pigg och charmerande, full av energi och idéer. Hon berättade livligt om hur underbart hennes liv var, vilket underbart äktenskap hon levde i och hur jag och hon var menade för varandra. Hon har många fler varianter men alla återgivna med en påträngande intensitet och övertygelse. Medans hon hemma var som ett åskmoln, sur och vresig. Enligt henne var hennes liv då misslyckat och det var mitt fel. Jag skulle vara tacksam att hon inte dumpade mig om, jag var inte värd något och ingen annan kvinna skulle någonsin stå ut med mig. Hon påstod att alla hon pratade med tyckte likadant. Det var hon som skötte all kontakt med släkt och bekanta.

Hon hade även fullständig kontroll ekonomiskt då alla pengar jag tjänade omedelbart skulle sättas in på hennes konto. Om jag skulle handla mat var jag tvungen att be henne om pengar och sen betala tillbaka växeln.
Hon hånade mig ofta inför sina vänner att jag var “osocial” och “trist” för att jag inte ville dricka alkohol och “skryta” om mitt jobb inför hennes vänner.

Att ta ut skilsmässa var något som jag länge fruktat alternativt inte sett som någon möjlighet alls. Skilsmässan har varit väldigt jobbig, värre än jag någonsin skulle kunnat föreställa mig, men väl värt det.

Jag har surfat runt efter andra som varit utsatta för kvinnliga psykopater och upptäckt att det tycks finnas en del. Men mörkertalet kan antas vara stort då det inte är något som ligger i den manliga kulturen att prata om.

Berätta gärna om du har varit med om något liknande…

Hej!

Jag går igenom en likadan situation - men ännu värre än din (tror jag, baserad på vad du har skrivit). Gifte mig för 3 år sedan och några veckor efter det var hon redan otrogen - och det såg jag på bilder! Jag har inga flera tårar för henne, så att jag klarade av med det här. Jag har förlåtit henne eftersom jag tycker att såna situationer gör vi bara starkare. Men, att förlåta samma förlämpningar är rent dumt och jag vet hur det är svårt att inse det när man är i den här situation. När man har barn tillsammans det är ännu svårare. Jag tror inte att min fru är en psycho (kanske), men hon behöver nån kliniskstöd. Jag tror att hon lider of “bipolar syndrom”… Men, det viktigaste steget är att hon skall erkänna att hon lider av nåt. Ingen som är sjuk i huvudet, generellt, erkänner det… Och det, inser hon inte. Jag rekommenderar att du läser om bipolarity för att hitta en lösning. Har du barn? Hur gammal är du, hon? Du är välkomna att kontakta mig på omaeterno@yahoo punkt com

Vi kan hjälpa varandra på nåt sätt.

mvh

utlandsdrömmare

Äntligen börjar jag själv fatta att jag lever med en psykopat kvinna som var utrugen två gånger och saknar ångest för detta utan skyllde på mig. Kontroll av pengar hushåll och allt annat var i hennes händer. Hysteriskt skrikande och nedsättande ord var vokabulär när jag skall beskrivas. Tack för ögon öppnare