Hem | Så här skiljer du dig | Juridik | Sök advokat | Träffa psykolog | Artiklar

Är det jag som är dum i huvudet ?

Mitt x och jag levde ihop i 10,5 år .
Vi träffades på nätet och idag känner jag mig så blåst och naiv , för allt jag blundat för :
Vi chattade ett längre tag , han var annorlunda jämnfört med andra män . Verkade inte desperat.
Jag dejtade lite andra män , bla hade jag en romans med en kollega vid denna tiden ( nej vi var inte ihopa ihäller )

Träffade mitt x några ggr , hqn var rätt på , medan jag var inte så på- var väl lite smått förälskad i kollegan . X var inte min typ utseendemässigt o vi var väldigt olika .
Jag försökte bryta några ggr , han manipulera sig på ngt sjukt sett ( förstått nu efter hand ) kvar .
En av gångerna när vi träffats och vi skulle skiljas åt var han väldigt irriterad och jag förstod inte vf . Tyckte han var knepig . Valde att försöka avsluta igen …
det blev ett jäkla ståhej och att det var lågt av mig att bryta ( fast vi inte var ett par) via sms och det kom då fram att han var kär i mig och att han kollat min telefon inte för att man ska få göra det men han hade en känsla… och han förstod att ngt var galet … hqn berättat att han sett att jag hade kontakt med andra.

Vet inte vad som skedde där ihäller … men han blev kvar ändå…
vi blev ett par. Det kom fram att jag kollat på film på en dvd-spelare jag fått av hnm med den andra killen - han kastade ut den , den skulle jag inte ha. När vi började ha sex så frågade hqn mig om det bara var sex jag var ute efter … i början har man ju mycket sex . Detta fick mig att skämmas . Att det var ngt fel av mig . Sex blev till 1 gg/ v , sen 1gg/ mån .
Sa jag något så hette det att han inte hade den sexdriften och aldrig haft den heller …
När jag introducerade mitt barn som var i småbarns åldern ville hqn ta det lugnt och att vi skulle inte pussas o så framför mitt barn i början .

Det gick ett halvår , han tyckte vi skulle bli sambos då hans hem var ca 10 mil ifrån mig , jag sa till hnm att jag inte kände mig redo, men på ngt vis blev vi ändå sambo .
Hqn var världens snällaste kille tyckte jag , ställde alltid upp och fanns där i vått och torrt, alla älskade hnm.
Vi hade varit i hans bostad några ggr . Han berättade om att han gjorde slut med sitt x pga kulturkrockar. Men att då hon inte hade någon nära (, hennes familj bodde kvar i hemlandet , ) låtit henne bo kvar i hans boende tills hon hittat någonstans att bo. Vilket hon gjort långt innan vi sågs.Jag minns att jag sett hennes tandborste och smink i badrum , men tänkt att hon kanske bara flyttat eller dragit .
När vi tömde hans boende så såg jag hur alla hennes kläder Inklusive underkläder fanns kvar . Han förklara det med att hon var en bortskämd unge , som fick allt hon pekat på.
Bad hnm ringa henne och be henne hämta sina saker , vilket han gjorde , hqn var först väldigt spydig i tonen , men taggade ner när jag gestikulerade att sluta.

Sommaren var vi bjudna på en fest hos hans vänner i byhålan han kom ifrån , detta var första gången ( och enda) jag träffade hans( barndoms) vänner.
När klockan var sent och x var rund under fötterna ville jag gå hem, han skulle bara dricka upp. Vart enda gång jag mötte hnm igen hade han ett nytt glas… det slutade med att gick sj hem till hans föräldrar .
Nästa morgon kom hqn hem vid 12 hos sina föräldrar. Då jag var sur och irriterad av att inte han hört av sig samt varit borta så länge , ville han plötsligt skaffa barn med mig .

Han hade fått en massa skulder under tiden hqn pendlade mellan mitt och sitt boende … så nu när vi var sambo fick jag stå för allt när vi lånade till saker .

En nära vän ( till mig) hens hund hade fått valpar , de ville gärna att vi skulle köpa en , men jag var inte intresserad , tycker mycket om hundar men vet att det krävs mycket ansvar .
Andra frågade om vi skulle köpa hunden till x och mig , x svarade ” jag vill, men hon låter inte mig köpa hunden , fast jag lovat att jag tar hand om den själv- hunden ska vara med mig på arbetet. Hon behöver inte göra något”
Minns att folk tyckte jag var elak som inte lät x få köpa hunden . Så det blev hund . 3 veckor var hunden med x på jobbet - sen var det mitt ansvar , att gå ut, mata, klippa klor, tvätta, ordna hundvakt köpa mat, vaccinera mm . Och när mitt barn var gammal nog att ta hand om hunden var det även barnets ansvar . Men x hade inget ansvar .
X kunde komma hem efter jobb och hunden gick runt runt runt mitt framför näsan på x, utan ngn reaktion från x.

När jag väntade vårt barn hände det första gången - jag lånade x dator , fann bild på en äldre kvinna Gunilla … skickad till hnm på msn messenger…
Ringde hnm , frågade vem det var , han svarade att han inte hade en aning … jag bad hnm dra den om Rödluvan med … det slutade med att jag fick hans lösen till hans Mail . Men mail lösen ändrade han ngn dag senare . Vilket jag reagera på , och fick då det nya.
Mailen var bara fylld med (enligt hnm då) skräppost… dejtingsajt, sexsajter , Viagra reklam …
Han hade ingen ANING då han ALDRIG använde mailen sa han .

Vi fick vårt barn . Vi hade sex , jag blev gravid igen, tog bort pga omständigheter som inträffat i familjen ( trauma och sorg) sexet avtog helt … hqn skyllde på att jag bara blev gravid , en kväll när vi lagt oss lånade jag hans telefon. Kollade bilder på vårt barn - fann då under bildström bilder på nakna äldre kvinnor ( ganska grova ) Frågade vad det var och kom från- svarade mig att vi hade ju aldrig sex…
Några dagar senare … sa han att han hade ingen aning om vart de bilderna kom ifrån . Jag tyckte han var löjlig som inte bara kunde erkänna att han kollade på porr . Men nej ärligt , jag vet inte vart de kommer ifrån …

Vi fick en rejäl kris , bråkade om allt . X störde sig på mitt barn och jämnförde hela tiden mellan vårt och mitt barn . Trots 8 års ålders skillnad.
Jag palla inte mer efter 1,5 år och sa nu räcker det nu får det vara slut . Parterapi eller slut ! För jag var så trött på att ha tre barn , jobba 100% natt, två extra knäck + hans företags papper …
x gillar inte psykologer , terapeuter mm och hqn sa nej först . Men sen ändra hqn sig och vi började gå.
Vi gick 3-4 ggr . Jag pratade mest, han bara satt tyst , hqn var så nöjd så att vi inte hade sex var bara för att han inte hade så hög sexdrive…
vi slutade det gav inget .
Vi fortsatte leva som vi brukar .
X gjorde sina grejor … träna , svensk klassiker , mycket focus på sig själv bara … jobba jobba jobba … men pengarna kom aldrig in … det var inte hans fel , enligt hnm , det var aldrig hans fel. Jag jobbade som en idiot , 100% samt två extra knäck , markservice och hans företagsparker .
Det sista året hade vi sex två ggr … han tränade jätte mycket och blev smalare och smalare … klagade på att livet var så jäkla tråkigt och att jag skulle börja ta tag i mig sj , träna … jag hade ju gått upp sen jag börjat arb natt. Men det var absolut inte för att jag var tjock ( han sa aldrig det) utan för att nu var vi i den åldern då man måste tänka på hälsan så man kanske lever längre.

Vi bråkade mer och mer . Hqn retade sig mer och mer på mitt barn , och vår son börja säga : pappa älskar inte mig, för hqn älskar inte mitt syskon”
Under det sista året hade jag blivit så osäker som person att jag inte ens visste vad jag skulle klä mig under dagen .

Vi åkte på sem utan barnen , i tolv dagar , han rörde mig inte ens , hade bara focus på hqn ville se och att träna .

Jag fyllde jämnt det året , hade hela tiden sagt att jag gärna ville ha en fest , när han ngt år innan fyllt jämnt ville hqn resa bort och jag ordna resa barnvakt mm.
Men när jag skulle fylla jämnt saknades det engagemang.
Min väninna fick ordna ngt .
Året gick , vi bråkade mycket , hqn störde sig på allt med mig och mitt barn . En massa lögner kommer fram …

I maj förra året gör hqn slut , vill vara särbo . Jag säger nej .
Nästa dag har han inte sagt det , tredje dagen har jag sagt det … jag är knäckt … lipar… hittar andra äldre kvinnor i hans tele ( vårt barnspadda är synkad med hans tele) bla en kollegas sambo , en kvinna som är 20 år äldre , och en som är 6 år äldre … han nekar … han har INTE varit otrogen , det är bara sånt jag kan göra… skyll inte på mig du sabba detta förhållande, du vet inte vad kärlek är etc .

Jag föreslår att vi bor vv i bostaden tills vi hittat egna boende , så barnen inte behöver flytta omkring , men nej det går inte för sig utan jag ska flytta … vi bråkar , hans känslor svajar , går upp och ner ibland är det en massa smeknamn som används gumman …ibland är jag ett monster, ett svin o bla bla.

Ber hnm säga upp bostaden , förhallar , säger gör det sen. Jag säger jag vill inte detta , han säger då letar man inte lgh ,och berättar för andra att det är slut , svarar hnm : men du gjorde ju slut du ville ju inte , du har slutat älska mig, Ber igen, förhalar , gör det sen … sätter sig håller på med sin tele , lägger ifrån sig den , frågar har du signerat nu, han svarar ja. Jag börjar gråta , ber hnm gå, barnet frågar vf jag gråter , säger pappa vill inte leva med mamma längre , x går in i annat rum , går efter , x gråter , märker jag iakttar, jag går han går mot mig spänner in ögonen i mig säger : detta visar precis vilket jävla svin du är … bostaden är INTE uppsagd .
Vi sätter oss ner han säger att han vill inte bråka med mig , jag säger lite sent för det nu med alla dina mindgames…

Jag flyttar efter ännu en konflikt … orkar inte …
Hqn jäklas o jäklas …
Resten har jag skrivit om .

Dum i huvudet är alldeles för hårt, men du måste ju fundera på varför du valde honom trots att han som du berättar det nu verkar ha varit fel på alla sätt hela tiden. Troligtvis måste det ändå ha funnits saker som lockade och tilltalade dig med honom, och det vore nog bra att bli klar över vad och varför för att undvika att hamna i en liknande relation igen.

2 Likes

Jag hänger kvar här för att analysera varför jag var ihop så länge med mitt x. Även mellan oss fanns det viss manipulation. Man måste lära sig av sina misstag så att man inte gör dem igen.

1 Like

Har du fått ngt svar då?
Jag hänger här för att få stöd , råd samt förståelse Vf . Min stora fråga är Vf ???

Vf blev han ett as?

Han har varit ett as helatiden. Du har bara bortförklarat det.

Jag har väl fått hyggligt med svar. Det är avårt att lämna när man varit ihop länge. När sedan den andre också knyter en till sig genom att trycka på rätt knappar…

Oinlindat svar: Han har inte blivit ett as - han har varit ett hela tiden! Det är tydligt för alla som läser din berättelse, och även för dig själv tror jag.
Men tyvärr är ju förnuft och känsla inte alltid överens, och det är lätt att snärja in sig mer och mer i den här typen av destruktiva relationer. Du är inte alls dum i huvudet: Du har tagit steget bort från honom och har alla möjligheter att gå en ljus framtid till mötes! Men för att förstå mekanismerna och kanske lättare upptäcka varningssignaler i framtiden skulle nog terapi vara en bra idé! Kram!

3 Likes

Det är så jäkla jobbigt att inte få de svar man vill ha . Att inte förstå . Att människan man en gång älskat inte finns utan blivit ett monster .
Han sa det till mig en gång i början av vår seperation att jag blivit ett monster …

Jag väntar på terapi . Just nu är det bara så jäkla jobbigt .

Känner mig så dum och korkad för allt jag ser nu som jag inte såg innan . Hur kan man vara så blind ?
Jag är ju en bra människokännare, ser ofta känner ofta … men här - bara blundat tydligen .
Vad var det jag älskade hos denna människa ? Älskar jag detta as än ?
Jag förstår inget .

2 Likes

Vad kom du fram till ang dit x?

Jag tror många av svaren finns i det du skriver i början. Han är knepig, manipulativ, du försökte bryta, han “höll fast” dig. Du ville vara snäll, ställde upp, han kanske “tjatade” till sig en relation, du kanske inte ville göra honom ledsen nu när han var så angelägen.

Hur du haft det, hur du har det, svaren på “varför” finns i det du skrev inledningsvis. Du har gått på en blåsning, en nitlott, blivit lurad. Kan det vara så att han inte har blivit ett as, ett monster utan varit det hela tiden men att det är först nu nu blivit tvungen att erkänna det tydligt inför dig själv? Läser jag det du skriver i början skulle jag säga att du har blundat, inte insett eller velat inse vad för slags person han är, vilka egenskaper och karaktärsdrag han har. Där ligger svaret på varför.

2 Likes

:heart:️tack för ditt svar .
Det kan mycket väl vara så .
Tack ni som orkade läsa mitt inlägg , gav er tid att ge svar .

1 Like

Jag har kommit på att han:
-Började med att försöka förändra mig redan från första gångem vi var och handlade tillsammans
-Att jag tvivlade på förhållandet från bara några månader in för att jag kände mig kvävd
-Att han tjatade och manipulerade sig att vara kvar
-Att han använde det underförstådda hotet om sin vrede för att få andra att göra som han ville
-Att han gjorde sig omöjlig på sina arbetsplatser
-Att han inte hade den heder och integritet jag trodde atthan hade vilketblev smärtsamt tydligt i de ekonomiska uppgörelserna.
-Att han inte brydde sig om båda barnen, endast sonen…

Mitt x sa till mig att han nu verkligen sett vem jag var, vilket väl möjligen kan tolkas som sant men är ännu mer tragiskt iom att han hela tiden försökte förändra mig…

1 Like

Är det längesedan ni skildes? Hur ser er kontakt ut idag?
Hur är han mot barnen? Har han barnen?

Mitt x har eget företag och alla som arbetat hos hnm har varit fel i huvudet, okunniga, värdelösa mm.
Tror han har eget för att han kan inte vara anställd och samarbeta .

Det är 4,5 årsedan vi skildes. Det var jag som ville gå. Först ville han också skiljas men ändrade sig
, grät och bad. Vi hade dock försökt igen så många gånger att jag inte hade någonting mer att ge. Barnen visade också signaler på att de inte mådde bra.

Vi har väldigt lite kontakt idag, endast lite kring barnen. I perioder har sonen bott heltid hos mig. Pappan kämpade för att bygga upp kontakten igen. När dottern ville bo mer hos mig så tyckte han hatt det kunde kvitta för hans del, 4 av 14 dagar var för lite. Sedan har han slutat kämpa. Idag är det endast pliktskyldigast kontakt. Sonen bor däremot heltid hos pappan men jag och sonen har en bra relation. Där höll pappan emot och ville inte att sonen skulle bo bara hos honom. Då plötsligt var 4 av 10 betydelsefullt…

Han har också eget. Jobbar som underentreprenör, verkar ständigt såga av grenen han sitter på. Folk slutar svara i telefonen mm. Får sämre jobb. Kan uttrycka sig väldigt elakt, ffa mot familjen. Allt han har sagt tidigare gör han nu tvärt om. Han har brutit kontakten med sin mor för att hon har kontakt med mig, lika dant flera vänner.

Har han träffat ngn annan?
Är hqn otrevlig mot dig?

Tack :pray:

Ja, han har en ny, en gammal kompis från ungdomen som han var och hälsade på medan hon var ihop med sitt x. Hon lämnade för hans skull. Mindre än ett år senare var de förlovade. Finns mycket att säga om henne…

Nej, han är inte elak

1 Like