Så här skiljer du dig i Italien

Den snabba skilsmässan har nu blivit verklighet i Italien. Tidigare var det bara par som levt separerade i tre år som kunde om skilsmässa, men nu är det nya tider. Separationstiden har kortats ner till 12 månader för hemskillnad och 6 månader för separation i samförstånd, oavsett om det finns barn med i bilden eller inte. Lagen trädde i kraft 6 maj 2015. Ett par kan genomgå sin skilsmässa i stadshuset framför borgmästaren. På det sättet blir kostnaderna väldigt låga. Det går också att genomgå den framför en allmän åklagare i domstol, med två olika advokater för varje make. Följande dokument behövs:

I de flesta av Italiens kommuner är kostnaden för att genomgå en snabb skilsmässa bara 16 euro. Det är obligatoriskt för båda makarna att inställa sig hos kommunens folkbokföringsnämnd med ett giltigt id, en verifierad kopia av domslut för hemskillnad eller protokoll för separation i samförstånd, tillsammans med det relaterade domstolsbeslutet. När överenskommelsen görs måste makarna skriva under ett intyg om kända förhållanden och en attest för:

Kan jag skiljas i Sverige?

Många gånger kan ni skiljas i Sverige även om ni gift er utomlands. I så fall gäller er skilsmässa i Sverige oavsett om ni fortfarande är registrerade som gifta utomlands. Kontakta en jurist för att se om ni kan skiljas i Sverige.

När ni fått er dom på skilsmässa i Sverige så godtar många andra länder den svenska domen på skilsmässa och det räcker att ni visar upp domen i utlandet för att bli registrerade som skilda där också.

www.SkilsmässaOnline.se är Sveriges största juristbyrå för skilsmässor och har ett paket kallat "Utlandspaketet" som är till för liknande fall. Fast pris och ni kan beställa det online. Visar det sig att ni inte kan skiljas i Sverige så kostar det er ingenting.


Var den här artikeln hjälpsam? Betygsätt det!
Nuvarande omdöme: 3.5

Rekommendera skilsmässa.se?

Vi har ett "ä" i vår webbadress. Därför kan det vara lite knepigt att länka hit. Men bara kopiera adressen nedan, så blir det rätt!