Börja dejta efter en skilsmässa
När man vill träffa någon ny

Ofta vill den person som blir övergiven vid en skilsmässa träffa någon ny partner ganska fort. Detta beror vanligtvis på att man behöver känna sig omtyckt och älskad. Man vill bekräfta sitt "marknadsvärde" som partner och älskare. Man kan då fastna för personer man normalt inte skulle vara intresserad av. Dessa förhållanden blir inte långvariga.

 Du kommer att hitta någon igen som älskar
 dig. Hemligheten är att aldrig sluta leta
 efter rätt person.
        

Det kan ta flera år innan man träffar någon person som man tycker om så mycket att man vill stadga sig med denna. Naturligtvis kan man snabba på processen genom att träffa fler personer, vilket ökar sannolikheten att träffa rätt person.

Nedan är några vanliga sätt att hitta en partner.

Via släkt och vänner

Berätta för din bekantskapskrets att du letar efter någon trevlig person. Du kommer troligen få många förslag på lämpliga personer att träffa. Fördelen att träffa sin nya partner via tips från vänner och släkt är att du då får en referens på personen. Du får veta vad person gjort tidigare i sitt liv.

På Krogen

Det blir lätt ganska ytterligt att träffa någon på krogen. Oftast blir relationen ett "one night stand". Man har vanligtvis druckit alkohol vilket försämrar omdömet. De flesta personerna som är ute och raggar på krogen spelar ett spel. Man vill visa sidor hos sig själv för att imponera på omgivningen. Det är därför svårt att få en riktig kontakt med någon. Hittar du någon intressant person be om telefonnumret och ring upp några dagar senare. Föreslå en aktivitet som ger möjlighet att prata. Gärna med en fast sluttid. Det blir då lättare att avvika om man valt helt fel.

Via en dejtingsajt

Det finns ett mycket stort antal kontaktförmedlingar på nätet. Registrera dig hos ett par stycken. Ställ höga krav på den person som du vill träffa. Träffa alltid en nät dejt på offentligplats de första gångerna. Personen du träffar vet du inget om. Vilket innebär att det i extremfallet mycket väl kan vara en tokstolle. Fastna inte för första bästa person som du träffar. Bestämd dig för att hitta några lämpliga kandidater. Träffa alla och välj den som verkar bäst. Tro inte på allt personen säger utan försök förstå personen på vad den gör.

Här kommer 3 exempel:

  1. Personen säger att den är generös, men ger ingen dricks på restaurangbesök eller skänker inget till välgörenhet.
  2. Personen berättar att den gillar barn, men har inga egna och har aldrig varit barnvakt åt något barn
  3. Personen berättar att den vill ha en långsiktig relation, men berättar om alla korta relationer den haft.

Lyssna noga på vad personen säger sig ha gjort tidigare i sitt liv. Man kan i princip inte ändra på andra människor. Retar du dig redan på första dejten över personens bordskick så kommer du att fortsätta göra det framöver. Glöm inte bort att ingen person är perfekt. Det finns många kontaktförmedlingar på nätet. Under "länkar med anknytning till separationer" finns en lista på de vanligaste nätkontaktförmedlingar.

Några populära kontaktförmedlingar är:

www.Match.com

"Tinder" - En smartphone app som har blivit väldigt populär det senaste året (sök på itunes)


Andra populära artiklar:

Vårt forum för skilsmässa

Så här skiljer du dig

Är min partner en narcissist?

Skilsmässa - men inte från barnen välOmdöme

Tack för din feedback