Var ska barnen bo?

Detta är de vanligaste alternativen

Det finns många sätt att ordna barnens boende på. Barn är ofta mycket flexibla och anpassar sig till olika boendelösningar. Bra är dock om barnen kan gå kvar i samma skola och ha tillgång till sina gamla kompisar. Ofta väljer föräldrarna en av följande löningar. Barnen bor hela tiden hos en av föräldrarna och hälsar ibland (tex på helger) på hos den andra föräldern. Barnen bor växelvis hos båda föräldrarna, tex varannan vecka. Barnen bor kvar i bostaden och föräldrarna flyttar växelvis in och ut hos barnen.

Barn för en full familj

Barnen bor hos en förälder

Denna lösning var ofta den vanligaste lösningen tidigare. Fördelen är att barnen alltid bor "hemma" och har tillgång till sina kompisar, kläder och leksaker. Nackdelen är att barnen inte har lika stor tillgång till båda sina föräldrar. Detta kan ge barnen en sämre relation till en av föräldrarna.

Gräla inte med barnen

Barnen bor hos båda föräldrarna

Växelvist boende är den vanligaste lösningen. Fördelen är att barnen har lika stor tillgång till sina föräldrar. Barnen har lättare att få en nära relation till båda föräldrarna.

Barn för frid i huset

Föräldrarna flyttar fram och tillbaka

En mycket ovanlig lösning. Barnen bor alltid kvar och föräldrarna flyttar fram och tillbaka. Den stora nackdelen är att barnen inte kommer att bo i ett riktigt hem. Ingen av föräldrarna tar ansvar för att barnens hem blir bra. Fördelen är att barnen slipper flytta mellan sina föräldrars hem.


Var den här artikeln hjälpsam? Betygsätt det!
Nuvarande omdöme: 5.0

Rekommendera skilsmässa.se?

Vi har ett "ä" i vår webbadress. Därför kan det vara lite knepigt att länka hit. Men bara kopiera adressen nedan, så blir det rätt!