14 tecken som visar att skilsmässobarn älskar annorlunda

Läs hela listan här

Barn till skilda föräldrar vet att en skilsmässa är väldigt tung att gå igenom. Det är riktigt jobbigt helt enkelt. En skilsmässa lär oss den hårda läxan att ett äktenskap är skört och bräckligt och att relationer lätt kan brytas i bitar och falla sönder. Vi kliver in i relationer med förhoppning att de ska vara länge, men samtidigt vet vi att så inte alltid är fallet. Visst, det är ett ganska deprimerande sätt att se på relationer. Men vi har spenderat vår uppväxt genom att titta på våra föräldrar vars äktenskap trasats sönder. Vi kan inte låta bli att titta på kärlek och romantik utifrån andra perspektiv. Vi som är barn till skilda föräldrar har ofta följande 14 sätt att se på relationer. 

 1. Vi tar kommunikation väldigt seriöst. Vi har sett hur bristande kommunikation mellan våra föräldrar kan skada en relation. Vi har sett och hört våra föräldrar prata skit bakom varandras ryggar i syfte att få den andre att ställas i dåliga dager. Det första vi gör när vi kliver in i en ny relation är att ta reda på hur bra personen är när det gäller att kommunicera. Svar som "jag mår bra" och "det är inget" gör oss illa till mods. Vi vill att vår partner är ärlig och berättar sanningen, oavsett hur ont det gör. 
 2. Åtagande och engagemang är nyckeln för oss. För det första vet vi att löften inte är ristade i sten och att handlingar säger mer än ord. Engagemang är därför av största vikt för oss. Gulliga smeknamn och löften är ofta ett tomt innehåll. Det är engagemang som är verkligt och det som räknas. 
 3. Samtidigt kan åtagande och engagemang vara skrämmande. Tanken på att vara med någon under en längre tid kan få oss rädda. En osäkerhetskänsla smyger sig på. 
 4. Vi ifrågasätter alltid saker. Förtroende och tillit är svårt för oss då vi alltid kommer att ifrågasätta saker som vår partner gör. 
 5. Vi försöker att vara optimistiska. Våra föräldrar har berättat för oss att de alltid kommer att älska varandra men att det inte var menat att bli de två för alltid. Vi kan inte låta bli att tänka att oavsett vad som händer i vår relation så kommer vi alltid älska varandra och förhoppningsvis också lösa eventuella bekymmer. 
 6. Men vi är också cyniska kring ovanstående. Vi kan ibland tänka att kärleken inte varar för evigt och att, oavsett hur mycket vi försöker, kommer vi i framtiden ändå tröttna på varandra. 
 7. Vi älskar villkorslöst. Vårt mål är att ge vår partner all den kärlek vi har inom oss och på så sätt hålla lågan vid liv. 
 8. Vi är mycket medvetna. Som skilsmässobarn är vi försiktiga när vi kliver in i nya relationer. Vi är uppmärksamma och observanta och letar hela tiden efter varningstecken hos vår partner. Antingen kring saker den säger eller saker den gör. 
 9. Att bli övergiven är vår värsta mardröm. Vi har sett en av våra föräldrar gå ut genom dörren och aldrig mer återvända. En känsla av övergivenhet har då översköljts oss. Vi tenderar att vara lite klängiga på vår partner eftersom vi inte kan låta bli att föreställa oss att de en dag kommer att försvinna. 
 10. Det är också utifrån ovanstående perspektiv som vi förbereder oss för ett sådant scenario. Skilsmässobarn förbereder sig på det värsta då vi inte klarar av att få våra hjärtan oväntat krossade. 
 11. Vi skänker tröst. Eftersom skilsmässobarn är vana att ge sina föräldrar tröst gör vi samma sak för vår partner. Små saker som att gosa med vår partner och skicka tidiga morgonsms visar hur mycket vi bryr oss om och älskar vår partner. 
 12. Vi ägnar större uppmärksamhet åt fel. Speciellt på första dejten. Vi letar efter eventuella brister som i framtiden kan komma att skada en relation.
 13. Vi kan vara mycket bevakande. Vi vaktar vårt hjärta och vår kropp för eventuell framtida smärta. Vi kan inte hjälpa det, men vi stänger av en stor del av oss själva för vår partner då vi inte vill visa oss svaga. 
 14. Utifrån ovanstående kan vi vara svåra att älska då vi alltid är på vår vakt. Vi är rädda för att släppa människor nära inpå våra liv. Vi vill ju inte bli sårade så som våra föräldrar har blivit. Men vi kommer alltid att försöka, och vi hoppas att allt kommer att lösa sig i slutändan.

Var den här artikeln hjälpsam? Betygsätt det!
Nuvarande omdöme: 3.71

Rekommendera skilsmässa.se?

Vi har ett "ä" i vår webbadress. Därför kan det vara lite knepigt att länka hit. Men bara kopiera adressen nedan, så blir det rätt!