Misshandel och hot i relationer

Acceptera aldrig misshandel från en närstående

Acceptera aldrig att bli slagen oavsett omständighet. Ingen person har rätt att slå eller hota dig med våld. Som utsatt ska man alltid mycket tydligt klargöra att det inte är acceptabelt. Vanligtvis ska man alltid polisanmäla övergrepp oavsett om man blev sams eller ej efter misshandeln.

Är du i direkt fara ring 112

Har våldet redan varit berätta då för förrövaren att du kommer att polisanmäla det inträffade och att du inte under några omständigheter tolererar våld eller hot om våld i framtiden.

Alla bråkar. Men hot och misshandel är inte normalt.

Om du är du tillsammans med en partner som slår dig, skilj dig omedelbart oavsett hur trevlig hon/han normalt är. Du kommer annars att tappa din självrespekt. Skydda aldrig förrövaren genom att mot omgivningen ljuga ihop historier om att du ramlat eller råkat ut för olyckor. Berätta som det är för de vänner och bekanta som frågar.

Det är aldrig okej att slå sin partner, oavsett situation.

Om du är kvinna och blir utsatt för våld eller hot om våld kan du kontakta Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks, för hjälp och stöd. 

Länk till Roks finns här


Var den här artikeln hjälpsam? Betygsätt det!
Nuvarande omdöme: 3.0

Rekommendera skilsmässa.se?

Vi har ett "ä" i vår webbadress. Därför kan det vara lite knepigt att länka hit. Men bara kopiera adressen nedan, så blir det rätt!